Andraž Šporar, ki je v letošnji sezoni slovaškega prvenstva zablestel v popolnem sijaju, se po vsej verjetnosti poleti poslavlja od slovaške prestolnice. Njegovo odlično strelsko formo so opazili mnogi klubi, ki si Ljubljančana želijo v svojih vrstah.


Pred časom sta bila za nekdanjega Zmaja zelo zagreta francoska prvoligaša Montpellier in Toulouse, a Francija za Šporarja verjetno ne bo naslednja destinacija. Zanj naj bi se celo zanimal škotski prvak Celtic, a glavno vlogo pri njegovem prestopu so prevzeli Rusi.

Nekdanji kapetan ljubljanske Olimpije je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih na 36 tekmah tekmah zadel kar 34 golov in postal najboljši igralec slovaškega prvenstva. Njegov glavni snubec je zaradi izjemne sezone tako postal ruski prvoligaš FC Krasnodar, ki je rusko Premier ligo končal na visokem tretjem mestu. Rusom bi Šporar odlično pripomogel pri boju za Ligo prvakov, ki jo bodo nogometaši Krasnodarja lovili v dodatnih kvalifikacijah.

A kot vedno, se vse zatakne pri denarju. Čeprav naj bi se ruski klub že dogovarjal s Šporarjem in njegovim agentom, pa pri Slovanu ne popuščajo. Vodilni možje slovaških prvakov Ljubljančana niso pripravljeni izpustiti za manj kot pet milijonov, a bo cena za tistega, ki bi si želel slovenskega golgeterja želel pripeljati v svoje vrste, verjetno še višja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kampl ponovno staknil poškodbo

Že včeraj smo lahko v 28. krogu Bundeslige spremljali “Der Klassiker”, danes p…