Primorec je v prvem delu sezone v drugi slovenski ligi prikazal nekaj odličnih predstav, kar so opazili tudi ogledniki iz tujine. Ob koncu poletnega prestopnega roka je tako Velikonja zapustil Novo Gorico in se podal v drugo nizozemsko ligo, kjer je okrepil vrste N. E. C. Nijmegena. Na včerajšnji tekmi proti Den Boscu je prvič oblekel novi dres in zablestel.


Nogometaši Nijmegena so v šestem krogu druge nizozemske lige gostovali pri Den Boschu, pri katerem je svoje prve korake v profesionalni nogometni karieri naredil tudi legendarni Ruud van Nistelrooy. Velikonja je v igro vstopil v 73. minuti ob vodstvu Den Boscha z 1:0. Klub iz mesta ‘s-Hertogenbosch je v prednost popeljal Othendhal, ki je v prvem polčasu dosegel avtogol.

Velikonja je kmalu upravičil zaupanje trenerja in že po petih minutah igranja asistiral za izenačenje na 1:1. Vendar tudi ta rezultat ni zdržal dolgo, saj so deset minut pred koncem domačini zopet povedli. Takrat pa je Velikonja vzel stvari v svoje roke in v četrti minuti sodnikovega podaljška, po vsega 16 minutah na igrišču zadel za 2:2 in poskrbel za delitev točk na de Vliertu.

Velikonja je z golom in asistenco na svoji prvi tekmi močno opozoril nase in nadaljeval z dobro igro, ki ga je ponovno pripeljala v deželo tulipanov, kjer je v preteklosti že igral. Njegov Nijmegen je s pomembno točko skočil na sedmo mesto, domači Den Bosch pa je predzadnji 19.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Belec iz Italije odhaja na otok

Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec se po dveh sezonah igranja v Serie A poslavlja o…