Novega delodajalca je včeraj dobil tudi Nejc Mevlja, ki se je iz Škotske preselil v Romunijo, kjer bo nosil dres prvoligaša Panduriija, s katerim je sklenil polletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za leto in pol.


Nekdanji član Gorice in Maribora je bil nazadnje član škotskega drugoligaša Livingstona, kjer je moči združil z Nejcem Praprotnikom, še enim nekdanjim nogometašem novogoriškega prvoligaša. 24-letni branilec, ki se je na otok preselil pozimi, je v dresu Livingstona na dvanajstih odigranih tekmah dosegel zadetek, v minulih dneh pa se je uspešno dokazoval Petru Grigorașu, strategu v minuli sezoni sedmouvrščenega kluba romunskega prvenstva. Pandurii je največji uspeh dosegel v sezoni lansko poletje, ko je v sezoni 2012/13 postal državni podprvak in se po izločitvi Levadie, Hapoel Tel Aviva in Brage prebil do skupinskega dela Evropske lige, kjer je v skupini s Fiorentino, Dniprom in Paços de Ferreiro osvojil le dve točki, obe proti portugalskemu predstavniku.

Dres Panduriija je pred leti nosil tudi Jaka Štromajer, trenutno napadalec Kopra. Mevlja, ki po poškodbi kolena, le-to je leta 2012 staknil v prometni nesreči, ni uspel povsem upravičiti talenta iz mlajših let, pa se bo v novem klubu pridružil Matiji Smrekarju, s katerim sta skupaj igrala že v Ljudskem vrtu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…