Josip Iličić je bil lansko leto eden glavnih kreatorjev sanjske sezone Atalante. Klub iz Bergama se je prvič v zgodovini kluba uvrstil v elitno Ligo prvakov, njegove odlične predstave pa še zdaleč niso ostale neopažene. Že skozi preteklo sezono so ga v svoje vrste snubili številni klubi, a njegov odhod še nikoli ni bil tako blizu kot sedaj.

Iličić, ki se je na Apeninski polotok odpravil iz Maribora, ima na mizi namreč ponudbo, ki jo bo težko zavrnil. Pravzaprav ima dve zelo mamljivi ponudbi. Prva je podaljšanje pogodbe s klubom iz Bergama, pri akaeri je bil v pretekli eden glavnih mož. Poleg tega pa ima pred seboj tudi ponudbo velikana, ki se v zadnjih letih bori za sam naslov prvaka v Italiji.

Za Kranjčana se že praktično celo leto zanimajo itailijanski podprvaki izpod Vezuva, ki so za Iličića pripravljeni odšteti več kot 10 milijonov evrov. Modri z Neaplja, ki jih od leta 2018 vodi z bliščem in lovorikami okiteni Carlo Ancelotti, so sezono končali na drugem mestu in bodo zopet zaigrali v Ligi prvakov. Prav Ancelotti naj bi bil glavni snubec Ilićića in si v prihodnji sezoni želi poseči na sam vrh.

Da bi Napoli Juventusu napovedal srdit boj za scudetto, si Ancelotti na vsak način želi svojo ekipo okrepiti tudi s slovenskim reprezentantom, po poročanju številih medijev pa naj bi bil prestopu močno naklonjen tudi sam Iličić.

Ta naj bi si na vse pretege želel prestopa v Napoli, a za to vodstvo kluba iz Bergama ne želi niti slišati. Iličićevo nezadovoljstvo v klubu naj bi bilo precejšnje, zato vodstvu Bergamascov verjetno niti ne bo preostalo drugega, kakor da Iličiću dejansko omogoči prestop v Napoli. Vendar pa se bo to verjetno zgodilo le ob predpostavki, da sinjemodri Atalanti v klubsko blagajno nakažejo precejšen znesek in si s tem prislužijo usluge 31-letnega slovenskega reprezentanta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prestop Šporarja zaključen

Pri portugalskem mediju A Bola so sporočili, da je slovenski napadalec Andraž Šporar podpi…