Slovenski reprezentant Josip Iličić po treh sezonah zapušča Palermo in naj bi za 10 milijonov evrov prestopil v Fiorentino.


Po izpadu Palerma v drugo ligo je bilo jasno, da omenjeni klub po treh sezonah zapušča slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je z dobrimi igrami v minuli sezoni pritegnil pozornost snubcev iz Italije in tujine. Slovenec je zavrnil donosni ponudbi iz Rusije in Španije, saj si nadvse želi ostati na Apeninskem polotoku in nadaljevati kariero v Fiorentini. Pogajanja med obema kluboma so bila dolgotrajna in naporna, nobena stran ni hotela popustiti, saj je Zamparini za Iličića zahteval 15 milijonov evrov odškodnine. Naposled pa sta kluba le našla dogovor, kar je potrdil tudi Maurizio Zamparini, da se Slovenec seli v Firenze, kjer bo pod taktirko trenerja Vincenza Montelle sodeloval v evropski ligi. Prestop Slovenca naj bi bil vreden 10 milijonov evrov.

Slovenski reprezentant je že v Firencah, kjer ga čakajo še zadnje formalnosti in Iličić bo lahko postal novi nogometaš Fiorentine ter v svoji kariero bi še drugič v svoji karieri nosil dres vijolične barve. 25-letnik se je skupaj z rojakom Arminom Bačinovićem po odličnih predstavah v evropskih tekmovanjih v dresu Maribora leta 2010 preselil v Palermo . V tem času je za Sicilijance zbral 106 nastopov in zabil 25 zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić s pravo bombo nad romunskega prvaka (VIDEO)

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je zablestel na obračunu romunskega pokala med Univer…