Včeraj so bili odigrani povratni dvoboji šestnajstine finala Lige Europa. Napredovanja v osmino finala se veselijo trije slovenski reprezentantje, medtem ko Josipu Ilićiću z Atalanto ni uspelo pripraviti presenečenja.


Kevin Kampl je doma s svojim RB Leipzigom gostil Napoli. Italijanski nogometaši tokrat niso ničesar prepustili naključju in so se v Nemčiji veselili zmage, a zaradi zmage Nemcev v Italiji so se napredovanja veselili Kevin Kampl in soigralci.

Jan Oblak, ki na Danskem ni branil, je tokrat ponovno stopil med vratnice madridskega Atletica. V 90. minutah je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, Španci pa so se z zadetkom Gemerira v 7. minuti tudi tokrat veselili zmage nad Köbenhavnom.

Miha Mevlja je po porazu pretekli teden na Škotskem tudi tokrat odigral vseh 90. minut. V Rusiji so se visoke zmage s 3:0 veselili igralci Zenita, in se tako uvrstili v osmino finala.

Edini slovenski reprezentant, ki je obstal v šestnajstini finala je Josip Iličić, ki je z Atalanto v Bergamu gostil Borussio Dortumnd. Italijani so povedli že v 11. minuti, ko je zadel Toloi, a je Schmelzer sedem minut pred koncem srečanja razblinil vse upe Iličićevih soigralcev o napredovanju. Iličić je na igrišču preživel vseh 90. minut.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Zajc vseeno zapustil Turčijo in se preizkusil na Otoku?

Ekipa Hull Citya, ki je v tem trenutku na 19. mestu angleške druge lige, se bo v kratkem v…