Zdaj že nekdanji član Maribora Dino Hotić je bil včeraj na obisku pri nekdanjem delodajalcu in se poslovil od dolgoletnih soigralcev. Kot član Maribora je preživel dolgih osem let in pol, sedaj pa se je preselil v Belgijo, vmes je postal tudi reprezentant Bosne in Hercegovine.


Za uvod se je Hotić zahvalil vsem v v klubu in okoli njega: “Res se je bilo kar težko posloviti. V Mariboru sem bil osem let in pol, doživel veliko lepih trenutkov. Hvaležen sem klubu, da sem bil te zgodbe. Prav tako sem hvaležen vsakemu posamezniku v klubu, ki mi je pomagal na naši skupni poti, da postanem, kar sem. Ne najdem besed, kako naj se zahvalim in oddolžim za usmerjanje, podporo. Ne samo po nogometni, tudi po človeški plati. Prav tako ne morem mimo navijačev, ki so bili ves čas izjemni in so mi pomenili veliko podporo. Hvala vsem!”

“Vse naslove prvaka, pri katerih sem sodeloval. In predvsem Ligo prvakov. Kot največji dosežek si štejem, da smo se uvrstili med evropsko elito in da sem tudi sam prispeval delež k nepozabnemu uspehu ter igral tekme skupinskega dela. Zdaj pa je čas za nov izziv in sem vesel, da sem z igrami v Mariboru prišel do te priložnosti, da se lahko preizkusim v tujini,” je Hotić odgovoril na vprašanje o najljubših trenutkih v vijoličastem dresu.

“Enkrat Viola, vedno viola! To niso le prazne besede. Še se bomo videvali, prišel bom pogledat tudi kakšno tekmo, ko bo konec obveznosti v Belgiji. S punco in sinom bomo spremljali vse, kar se dogaja v Ljudskem vrtu. Maja verjamem, da bo Maribor spet prvak! O tem sem trdno prepričan. Ekipa je najboljša v Sloveniji in tudi ob slovesu sem fantom v slačilnici dejal, da bodo pomlad končali na vhu. Kamor tudi sodijo. Sam pa bom storil vse, da se hitro privadim na nove zahteve. Odlično so me sprejeli v novem klubu, storil bom vse, da izpolnim klubske cilje in da bo moja zgodba uspešna tudi v Belgiji,” je za konec dejal novopečeni nogometaš Cercle Bruggea.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič združil moči s svojim krvnikom iz prejšnje sezone

Le nekaj tednov po tem, ko je Darko Milanič pri Pafosu izgubil službo, je Primorec že naše…