S spomladanskim delom sezone nadaljujejo tudi avstrijski drugoligaši. Že uvodni krog je poskrbel za slovenski obračun v Riedu.


Nik Marinšek in Arjan Malić, oba sta v vrstah domačinov odigrala celotno srečanje, sta v boju za drugo mesto gostila Floridsdorfer, ki ga uspešno vodi slovenski strateg Mitja Mörec. Nekdanji slovenski reprezentant je v konico napada postavil Nermina Haljeto, kar se mu je dodobra obrestovalo.

Visokorasli napadalec, tudi on je na terenu preživel vseh 90 minut, se je sredi drugega polčasa izkazal z zadetkom, ki je tehtnico prevesil na stran moštva iz predmestja Dunaja. Minimalno vodstvo so gostje podvojili tik pred koncem rednega dela, za končni rezultat in potrditev zmage je poskrbel izkušeni Christian Bubalović. S tem sta ekipi zamenjali položaj na lestvici. Tako Ried kot tudi Floridsdorfer se na drugem mestu lahko pohvalita z 29 osvojenimi točkami. Na vrhu sicer kraljuje graški GAK, ki ima ob odigrani tekmi manj udobnih osem točk naskoka. Med elito vodi le prvo mesto.

Ried – FAC 0:2 (0:0)
Haljeta (67′), Bubalović (89′)

GAK 37 (-1)
FAC 29
Ried 29
Leoben 27

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Verbič napoveduje dobro strelsko formo

Lamia je danes, v 32. krogu grške Superlige, gostila Panathinaikos. Grški velikan je vknji…