Dejan Mezga bo kariero nadaljeval na splitskem Poljudu, pri Hajduku, kar so pred nekaj minutami potrdili tudi na spletni strani kluba.


Mezga se je v Dalmacijo preselil kot prost nogometaš, saj mu je pred tedni z Mariborčani potekla pogodba. Danes 29-letni ofenzivni vezist je bil član vijoličastih kar sedem let ter v tem času za Maribor skupno odigral kar 235 tekem in se veselil še 61 zadetkov, kar ga uvršča na 14. mesto večne lestvice strelcev kluba. Medjimurec, ki ga je v Ljudski vrt leta 2006 zvabil nekdanji trener Marijan Pušnik, je bil dolga leta eden od ljubljencev mariborskega občinstva in tudi Viol, kar so slednje potrdile v zadnji tekmi lanske sezone, ko se je v čustvenem slovesu Mezga povzpel tudi na južno tribuno Ljudske vrta.

Mezga je tako danes že drugi vidni član šampionske zasedbe vijolic, ki bo kariero nadaljeval na Hrvaškem, saj so zgodaj popoldne pri Rijeki predstavili Gorana Cvijanovića. Pri Hajduku, kjer so Mezgo predstavili kot tehnično odlično podkovanega nogometaša, ki lahko igra z levico ali desnico, sicer niso izdali za kako dolgo sodelovanje sta se obe strani dogovorili.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…