Splitskemu Hajduku tudi v 17. poskusu ni uspelo. Dalmatinci kljub odlični formi, seriji devetih tekem neporaženosti in petim zaporednim zmagam Matjažu Keku v jadranskih derbijih niso uspeli zadati prvega poraza. Rijeka je preskočila ‘največjo’ oviro do prvega zgodovinskega naslova.


Rečani so Hajduk na kolena položili že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 2:0. Razprodana Rujevica je videla pravi projektil in evrogol že v 14. minuti, sicer v režiji kapetana, ki ni znan kot izraziti strelec. Toda 28-letnik je tokrat nameril zelo močno in po udarcu z lepe razdalje poskrbel za hitro veselje na tribunah. V 28. minuti je imel lepo priložnost tudi Bezjak, toda z roba kazenskega prostora je sprožil naravnost v gostujočega vratarja Stipico. Toda zgolj dve minuti zatem je Rijeka vodila že z 2:0. Po lepi kombinaciji domačega moštva je bila splitska obramba nemočna, Gavranović pa je potisnil žogo v prazno mrežo. Hajduk v prvem delu ni imel resnih priložnost.

So pa zato gostje v drugem polčasu nekoliko ostreje zapretili proti domačim vratom, toda razpoloženi Prskalo je ubranil vse poizkuse Dalmatincev in zaklenil svoja vrata. Bezjak je imel še eno priložnost v sodnikovem podaljšku srečanja, toda strel Prevaljčana je odbila obramba gostov. Črnic je celotno tekmo pospremil iz klopi.

Reška zasedba ni podlegla pritisku včerajšnje zmage Dinamo in ima usodo v svojih nogah. Tri kroge pred koncem prvenstva razlika pred Zagrebčani znaša pet točk, pred varovanci Keka pa je še neugodno gostovanje v Koprivnici, dvoboj s Cibalio in ‘finalni’ obračun z Dinamom. Rečani so bili že petkrat podprvaki, letos pa se jim ponuja izredno lepa priložnost za krstni naslov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…