Graški Sturm je na vročem gostovanju pri LASK-u vse do zadnje četrtine dvoboja držal vodstvo, ki bi Štajercem prineslo četrti naslov prvaka, a nanj bo še potrebno počakati.


Pred več kot 18 tisoč gledalci v Linzu je obračun prve in tretje ekipe avstrijskega prvenstva bil zelo razburljiv. Domačini so pred dvobojem še gojili upanje na morebitno osvojitev drugega mesta in uvrstitev v kvalifikacije za ligo prvakov oziroma najmanj skupinski del evropske lige. Temu primerno so pričeli tudi tekmo proti moštvu iz Gradca. Že v 20. minuti se jim je dobra igra obrestovala, ko je za minimalno vodstvo poskrbel Florian Flecker.

Tomi Horvat je bil v udarni enajsterici Sturma, medtem ko je Jon Gorenc Stanković zaradi rdečega kartona prisilno počival. V nadaljevanju so vajeti igre na terenu prevzeli Gradčani in po pol ure igre prišli do izenačenja, zanj je poskrbel Otar Kiteišvili. Gruzijec je bil uspešen tudi na začetku drugega polčasa, ko je močno zadišalo po domači zmagi, s katero bi krog pred koncem Sturm naslov prvaka tudi uradno potrdil. Toda LASK je imel drugačne načrte. Po napaki domače obrambe so domačini petnajst minut pred koncem prišli do najstrožje kazni, ki jo je uspešno realiziral Marin Ljubičić. Nekaj trenutkov kasneje bi gledalci na tribunah lahko videli še en preobrat, tokrat v škodo gostov, a se je z izjemno obrambo izkazal kar 214 centimetrov visok vratar Sturma Vitezslav Jaroš. Horvat je na terenu preživel 85 minut.

Ker je na Štajerskem Salzburg zlahka opravil s Hartbergom je prednost Sturma pred Solnogradčani skopnela na dve točki. V zadnjem krogu bo v Gradcu gostovala celovška Austria, Salzburg pa bo na domačem terenu gostil LASK, ki je z današnjim remijem ostal zasidran na tretjem mestu in bo igral le za prestiž. V primeru zmage Salzburga bo moral Sturm pred svojimi navijači naslov potrditi z novimi tremi točkami. Gradčani na slavje čakajo že vse od leta 2011.

LASK – Sturm 2:2 (1:1)
Flecker (20′), Ljubičić (76′ 11m); Kiteišvili (30′, 48′)

Hartberg – Salzburg 1:5 (1:3)

Sturm 41 točk
Salzburg 39
LASK 34
Rapid 28

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se Damjan Bohar vrača domov?

Damjan Bohar, bo oktobra dopolnil 33. let in ima proste roke pri izbiri novega delodajalca…