Z 2. februarjem se je končal, tudi za Slovence izjemno zanimivi prestopni rok,ki ga je zaznamoval prestop Kevina Kampla v dortmundsko Borussio. Kdor je spremljal novice na nogometni tržnici, je zagotovo zasledil, da je bilo precej črnila prelitega tudi na relaciji med Josipom Iličićem in Fiorentino. Jojo je bil na izhodnih vratih kluba že nekaj časa, saj je zadnji nastop za vijoličaste vknjižil 14. decembra, ko je odigral 14 minut na že dobljeni tekmi proti Ceseni. Najbolj zagreta za Gorenjca sta bila Torino in Bologna, a kluba nista prepričala ali Iličića ali pa vodstva Fiorentine.


Včeraj, torej na prvi dan po koncu prestopnega roka, pa so se v Italiji stvari, vsaj tako gre sklepati po pokalnem obračunu, obrnile na boljše, saj je Iličić končno znova oblekel dres Firenčanov in svoji ekipi pomagal pri skalpu Rome. Znak, da Vincenzo Montella ni obupal nad Iličićem, je tudi to, da ga je uvrstil med izbrance, ki bodo tudi spomladi barve Fiorentine branili v nadaljevanju Evropske lige. Fiorentina bo 19. februarja gostovala na londonskem White Hart Lanu, pri tamkajšnjem Tottenhamu.

Kot pravijo tudi pravila UEFA, so morale ekipe ob koncu prestopnega roka osvežiti seznam igralcev, na katere bodo računali v naslednjih krogih evropskih tekmovanj. Vsaj iz slovenskega vidika pa v Firencah ni šlo gladko, saj je Montella »pozabil« pozabil na Jasmina Kurtića, ki je v jesenskem delu v Evropski ligi odigral pet od šestih tekem. Belokranjec se bo tako moral sprijazniti z igranjem na obeh domačih frontah in  italijanskega stratega navdušiti, da mu v nadaljevanju sezone več priložnosti ponudi vsaj tekmah pokalnega tekmovanja in Serie A.

Ob Iličića ima pravico nastopa tudi novopečena Viola Jan Mlakar, ki je prišel iz Domžal in je zaradi šestnajstih let avtomatično na voljo Montelli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…