Že včeraj dopoldne smo poročali, da bo mladi Luka Šušnjara kariero nadaljeval pri italijanski Atalanti. Danes so prestop 17-letnega nogometaša tudi uradno potrdili pri domžalskem prvoligašu.


Krilni napadalec bo naslednji dve leti igral na posoji pri italijanski Atalanti iz Bergama, vodstvo prvoligaša pa bo nato imelo možnost odkupa. Kadetski reprezentant Slovenije je v minuli sezoni Domžalčanom pomagal do ubranitve državnega naslova v kadetski kategoriji, kjer je odigral 25 tekem in se veselil tudi sedmih zadetkov. Matej Oražem, športni direktor Domžalčanov, je ob prestopu za klubsko spletno stran med drugim povedal: “Posel finančno seveda ni v okvirih Jana Mlakarja, smo pa prepričani, da smo tako s posojnino, kot z odkupno ceno Luki, tako kot ostalim fantom pred njim, zagotovili primeren status v novem klubu, kar je za njihov razvoj ključnega pomena. Za svoj novi klub predstavljajo pomembno investicijo in to zagotavlja, da bodo dobili priložnosti, ki pa jih morajo še kako dobro izkoristiti. To je seveda najbolj odvisno od njih samih, a v kvaliteto teh fantov močno verjamemo. Nekateri so to že pokazali, druge takšno dokazovanje še čaka, prepričan pa sem, da bodo vsi v teh prizadevanjih tako uspešni kot so bili začasa igranja v NK Domžale,”

Oražem je obenem dodal še, da se po odhodih najbolj talentiranih mladcev zagotovo pojavi določena praznina: “Odhod številnih najboljših igralcev se pozna na kvaliteti, a skavtska služba našega kluba, ki je v zadnjih letih močno okrepljena, ob vsakem takšnem primeru pospešeno dela na tem, da kvaliteta v mlajših selekcijah ne izostane. Praznino poizkušamo kar najbolje nadomestiti z igralci iz širšega bazena. Res je, da smo v članski ekipi nato prikrajšani za večje število igralcev ožjega lokalnega okolja, kar pa bi bil izjemno sebičen razlog, da bi fantom odrekali možnost treniranja in razvoja v nogometno najrazvitejših državah.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…