Pred slabim letom je po dolgih in uspešnih letih zapustil domžalskega prvoligaša, kjer je igral vse od najmlajših let. Mnogi so se ob prestopu Gabra Dobrovoljca v turško drugo ligo zmrdovali, zdaj pa se je temu 27-letnemu branilcu prestop obrestoval, saj se je s svojim klubom Karagmurk uspel uvrstiti v turško Super lig. Že v prihodnji sezoni bo lahko igral z Bešiktašem, Galatasarayem, Fenerbahčejem, Basaksehirjem in ostalimi turškimi velikani.

Karagmurk je si je kot zadnji iz turške druge lige priboril napredovanje med najmočnejšo turško ligo. Redni del sezone so Dobrovoljc in soigralci zaključili šele na 5. mestu, a so se nato preko play offa prebili do napredovanja. V polfinalnem obračunu jim je nasproti stala ekipa Akhirasporja, za katero nastopa tudi Rajko Rotman. Prva tekma se je končala z remijem, bilo je 3:3, drugo pa so nogometaši Karagmurka dobili z minimalnim rezultatom 0:1. Na finalni tekmi jim je nasporti stalo moštvo Adane Demirspor. Šlo je za izjemno izenačeno tekmo, kar je na koncu pokazal tudi rezultat, saj se je redni del končal z izidom 1:1. Tudi v podaljšku se rezultat ni spremenil in o potniku med turške prvoligaše so odločale enajstmetrovke. Odločitev o napredovanju je padla šele v šesti seriji enajstmetvok, ko so nogometaši Adane Demirsporja zapravili sploh prvo enajstmetrovko, katera se je izkazala za usodno.

V prihodnji sezoni bomo tako v elitnem turškem državnem prvenstvu spremljali štiri slovenske nogometaše. Mihi Zajcu, Nejcu Skubicu in Amedeju Vetrihu se je zdaj pridružil še Gaber Dobrovoljc.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ploj blestel na debiju

Po koncu sezone je bilo jasno, da Alen Ploj ne bo nadaljeval v dresu lendavske Nafte. Pres…