Splitski Hajduk je po včerajšnji sklenitvi dogovora danes tudi uradno predstavil Dejana Mezgo kot novega člana zasedbe trenerja Igorja Tudorja. Nekdanji član vijolic je bil predstavljen v družbi ukrajinskega napadalca Artema Milevskega.


Mezga, ki je dres Maribora nosil kar sedem let, je v prestolnico Dalmacije prispel kot prost nogometaš in si izbral številko 78, saj je osmica že zasedena s strani Nikole Vlašića. 29-letni vezist, ki je v dresu vijoličastih skupno odigral kar 235 uradnih tekem in dosegel še 61 zadekov. “Zelo sem zadovoljen s prestopom v vrste Hajduka, ki je velik klub, z ambicijami in fantastičnimi navijači. Za nogometaše je privilegij igrati v takšni atmosferi in pod določeno mero pritiska, zaradi česar je potrebno dati vse od sebe. V čast mi je, da sem tukaj, dal bom vse kar lahko in dokazal, da sem okrepitev Hajduka. Upam, da bo naše sodelovanje dolgo in uspešno,” je uvodoma dejal Mezga, ki je nato odgovoril še na vprašanje o Mariboru in razlogih za odhod: “V Mariboru so želeli, da ostanem, vendar sem se po sedmih letih odločil za odhod. Osvojili smo vse, kar smo lahko, iskal sem novi motiv v karieri. Po treh sezonah igranja v Evropski ligi, je bil to najprimernejši trenutek za odhod in za spremembo.”

Redkobesedni Medjimurec, doma iz okolice Čakovca, ni pozabil pohvaliti niti Zlatka Zahovića in vodstva NK Maribor, za  katere je povedal, da so bili ob uigranosti in povezanosti eni glavnih razlogov za številne uspehe vijoličastih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…