Dynamo iz Dresdna je v 26. krogu druge nemške lige presenetljivo remiziral s Greuther Furthom. Izenačujoči zadetek, ki je prinesel dragoceno točko, pa je z enajstih metrov zabil slovenski reprezentant Zlatko Dedić.


Nekdanji slovenski reprezentant Zlatko Dedić se je v 16. krogu druge nemške lige izkazal kot pravi ‘joker’. V igro je na tekmi med Dynamom iz Dresdna in Greuther Furthom vstopil v 73. minuti, ko je njegova ekipa že zaostajala z 0:1. Nekaj minut kasneje je glavni sodnik pokazal na belo točko, odgovornost za izvajanje enajstmetrovke je prevzel izkušeni Dedić, ki je le-to v 79. minuti tudi uspešno realiziral in Dynamu v boju za obstanek priskrbel dragoceno točko. Pri gostih je od prve do zadnje minute igral tudi Goran Šukalo, Dedićev nekdanji soigralec v slovenski reprezentanci, ki je osem minut pred koncem prejel rumeni karton.

Po današnjem remiju Greuther Furth s tekmo več ostaja na drugem mestu in za vodilnim Kölnom zaostaja tri točke, Dedićev Dynamo Dresden pa se nahaja na skromnem 16. mestu in za odrešilnim mestom, ki zagotavlja obstanek v drugi ligi, zaostaja pet točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…