Leeds United je včeraj tudi uradno potrdil vest, ki je bila sicer znana že nekaj dni. Darko Milanič je novi strateg trikratnih državnih prvakov, potem ko se je z vodstvom kluba dogovoril za dveletno pogodbo. Nekdanji reprezentančni kapetan, ki je v preteklosti sedel na klopi Primorja, Gorice, Maribora in Sturma, je včeraj že vodil trening, še pred tem pa se je predstavil privržencem novega kluba.


“Izjemno motiviran in navdušen sem ob prihodu v klub in lahko rečem, da je to izjemno posebna stvar, da sem del kluba s takšno tradicijo in navijači. To je odlična priložnost, da napredujem in da napreduje tudi ekipa. Leeds je eden najbolj tradicionalnih klubov v Angliji, skozi zgodovino so zanj igrali veliki igralci. Klub je osvajal naslove in pustil dober vtis tudi v Ligi prvakov,” je uvodoma dejal novopečeni strateg Leeds Uniteda, ki je včeraj s pomočnikom Novico Nikčevićem že vodil uvodni trening, na katerem ga je pobližje spremljal tudi lastnik in predsednik Massimo Cellino. Še pred uvodnim treningom pa je pričakovano dejal, da mora najprej spoznati novo moštvo: “Nekaj tekem ekipe v letošnji sezoni sem si že ogledal. Veselim se, da bom z igralci preživel več časa na treningu. Vem, da je ekipa trenutno v dobri formi, več pa bom vedel po prvem treningu in prvi tekmi. Moja prva naloga je, da podrobneje spoznam vsakega od njih.”

Milaniča uvodna preizkušnja čaka že v soboto, ko se bo Leeds v gosteh pomeril z Brentfordom, ki je na lestvici z dvema točkama zaostanka dve mesti za Leedsom, ki zaseda dvanajsto pozicijo. Izolan se zaveda, da bo debi težak, a obenem poudarja, da mora ekipa nadaljevati v ritmu zadnjih tekem: “Vem, da bo zelo težko, toda ekipa mora nadaljevati v tako dobri formi kot na zadnjih nekaj tekmah.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…