Napadalec slovenske mlade reprezentance Žan Celar je v 31. krogu Serie B zablestel v dresu Cremoneseja. Enaindvajsetletnik se je na gostovanju v Salernu med strelce vpisal dvakrat.


Cremonese je proti Salernitani vodil vse do četrte minute sodnikovega dodatka in nato iz svojih rok izpustil pomembni točki v boju za obstanek. Klub še naprej ostaja na nevarnem 16. mestu prvenstvene razpredelnice. Celar je prvenec za tigre zabil že po šestih minutah igre, za podvojitev vodstva pa je poskrbel v 68. minuti. Cremonese je v 72. minuti zaradi drugega rumenega kartona Arinija ostal z igralcem manj na igrišču, domačini pa so minuto kasneje iz najstrožje kazni uspeli izid znižati na 1:2. V 79. minuti je Salernitana prišla do izenačenja, potem ko se je med strelce vpisal Di Tacchio. Le dve minuti kasneje so zaradi rdečega kartona z igralcem manj ostali tudi domačini, štiri minute pred koncem rednega dela pa je Zortea poskrbel za 2:3. Celar je na terenu prebil 88. minut in nato bil zamenjan. Cremonese je zmago zapravil globoko v sodnikovem dodatku, potem ko je Di Tacchio uspešno realiziral še eno najstrožjo kazen v korist domače ekipe.

To sta bila prva zadetka za mladega Kranjčana, ki ju je dosegel v sedmem nastopu za nov klub, katerega je, kot posojen igralec Rome, okrepil na začetku spomladanskega dela. Nekdanji up Maribora je v jesenskem delu aktualne sezone prav tako nastopal med italjansko drugoligaško konkurenco, in sicer je bil posojen v Cittadello, za katero je v desetih nastopih zabil enkrat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentant do novega zadetka

Ukrajinsko nogometno prvenstvo je v 29. krogu ponudilo dvoboj vrha prvenstvene lestvice. D…