David Brekalo je sredi meseca avgusta pričakovano zapustil Bravo, kjer se je v zadnjih sezonah odlično počutil in si z dobrimi predstavami v Šiški tudi izboril vpoklic v mlado reprezentanco Slovenije. Odšel je na Norveško, kjer se je pridružil tamkajšnjemu Vikingu. Osrednji branilec je očitno izbral pravo potezo, saj v Skandinaviji odlično igra, njegovo moštvo pa serijsko zmaguje.


Viking je v zadnjem 23. krogu norveškega prvenstva s 5:1 odpihnil Lillestrom, in se s tretjo zaporedno zmago povsem približal mestom, ki vodijo v evropska tekmovanja. Norveško prvenstvo velja za zelo močno, kar so se na lastni koži prepričali tudi nogometaši Rome, ki so v prejšnjem krogu konferenčne lige visoko klonili proti Bodo/Glimtu. Slednji so sicer tudi vodilna ekipa tamkajšnjega prvenstva. Sledita Molde in Rosenborg, takoj za veliko trojko pa že najdemo nogometaše Vikinga.

Od prihoda Davida Brekala na sam sever Evrope, so pri Vikingu izgubili samo eno tekmo, zabeležili pa še dva remija in kar sedem zmag. Nogometaši iz mesta Stavanger prejemajo tudi zelo malo golov, povprečno samo enega na tekmo, po drugi strani pa so izjemno učinkoviti.

Kdo bi vedel, morda tekme Brekala opazuje tudi slovenski selektor Matjaž Kek, ki mora na vsak način najti rešitve za težave v obrambni liniji, katero so ostale reprezentance v zadnjih reprezentančnih akcijah zlahka prebijale.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Drama v Ljubljani ne pojenja – tokrat tožijo nemškega prvoligaša!

Jaka Čuber Potočnik je pred letom dni enostransko prekinil pogodbo z ljubljansko Olimpijo …