Nekdanji branilec Maribora Elvedin Džinić je v želji po rednem igranju poleti zapustil Belgijo ter okrepil bolgarskega prvoligaša Botev iz Plovdiva, kjer pa se je ponovila podobna zgodba, kot je bila tista v zadnji sezoni v Belgiji, saj namesto igranja večino časa presedi na klopi za rezervne igralce in bi lahko tako že pozimi zapustil Bolgarijo.


Nekdanji branilec Maribora in belgijskega Charleroija, Elvedin Džinić, je poleti kot prost nogometaš okrepil Botev iz Plovdiva in z rumeno-črnimi sklenil dveletno pogodbo. Slovenski branilec je po izpadu iz kvalifikacij za Evropsko ligo, kjer jih je v tretjem krogu izločil nemški Stuttgart, in po 12. krogu bolgarskega prvenstva, večino časa presedel na klopi za rezervne igralce, saj prednost v obrambi dobivata Makedonec Boban Grnčarov in Nizozemec Civard Sprockel. Na zelenici je prebil le 309 minut, na zadnji tekmi bolgarskega pokala pa je odigral celotno srečanje. V vodstvu kluba z njegovim učinkom niso najbolj zadovoljni, zato so mu že dali jasno vedeti, da bo moral nekdanji reprezentant Slovenije poiskati novo sredino, če do zimskega prestopnega roka ne bo vidnega napredka.

Ker se zimski prestopni rok hitro bliža, prvoligaš iz Plovdiva v borbi za naslov državnega prvaka že išče primerne okrepitve, zato bo moral 28-letni Mariborčan, ki je bil tudi udeleženec Svetovnega prvenstva v Afriki, pošteno zagristi na treningih in maksimalno izkoristiti vsako ponujeno priložnost na tekmi, a čas ni njegov zaveznik. Bo Bolgare uspel prepričati v nasprotno?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tudi Zajc evropsko sezono sklenil v četrtfinalu

Slovenski nogomet je ostal brez predstavnikov v zaključnih bojih evropskih klubskih tekmov…