Slovenska kolonija pri ekipi Zaglebie je v jesenskem delu odigrala ključno vlogo pri rezultatih kluba. Za moštvo iz Lubina v tej sezoni igra trojica Slovencev. Na sredini igrišča kraljujeta Damjan Bohar in Saša Aleksander Živec, v napadu preti Rok Sirk. Glavna motorja ekipe sta nedvomno Bohar in Živec, čemur pritrjuje tudi statistika.


Osemindvajsetletna Prekmurec in Primorec sta v jesenskem delu sodelovala pri kar 21 od 31 zadetkov svojega kluba oziroma neverjetnih 68%! Bohar, ki je nastopil na vseh dvajsetih tekmah jesenskega dela, je z desetimi zadetki najboljši strelec kluba in četrti strelec lige, ob tem pa je zbral tudi eno asistenco. Živec na drugi strani je z dvema tekmama manj zbral pet golov in pet asistenc.

Rok Sirk si v svoji prvi sezoni na tujem še ni izboril mesta v ekipi, saj je jeseni na osmih tekmah odigral le 226 minut.

Jesenski del poljske Ekstraklase je ekipa iz Lubina končala na 10. mestu prvoligaške razpredelnice. Zaglebie ima dve točki zaostanka za mesti, ki vodijo v ligo za prvaka in samo deset točk zaostanka za vodilno Legio. Pred drugim delom sezone je torej še vse odprto za uresničitev klubskih ciljev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Jan Mlakar osvojil hrvaški pokal

Enaintrideseti hrvaški pokal je imel finalno tekmo na stadionu Poljud v dalmatinski presto…