Tudi sredini kvalifikacijski obračuni za uvrstitev v ligo prvakov so za slovenske legionarje bili polovično uspešni. Na delu sta bila dva, in sicer Lovro Bizjak in Dejan Petrovič, a je uspešen bil samo prvi.

Bizjakov Šerif je proti Alaškertu slavil tudi na povratnem obračunu in se s skupnih 4:1 zlahka uvrstil v naslednji krog. V moldavski prestolnici so domačini, za katere je Bizjak srečanje ponovno začel na klopi in je v igro vstopil šele v zadnji minuti rednega dela, slavili s 3:1, potem ko so že v prvem delu preobrnili zgodnje vodstvo Armencev. Moldavci so si z zmago že zagotovili najmanj skupinski del konferenčne lige, v naslednjem kvalifikacijskem krogu za ligo prvakov pa bodo imeli neprimerno težjo nalogo, saj bodo igrali proti Crveni zvezdi.

Na sosedskem obračunu med praško Sparto in dunajskim Rapidom so se zmage in napredovanja veselili v taboru Čehov, ki so povratni obračun dobili z rezultatom 2:0 in uspešno izničili zaostanek 2:1 iz prve tekme. David Karlsson v prvem polčasu in Jakup Pesek v drugem sta bila krvnika najtrofejnejšega avstrijskega moštva, pri katerem je Petrovič srečanje začel v prvi postavi in je na terenu preživel 86 minut, ko je bil zamenjan. Dunajčani bodo evropsko sezono nadaljevali v kvalifikacijah za evropsko ligo, kjer jih v tretjem krogu čaka ciprski Anorthosis.

Šerif – Alaškert 3:1 (2:1) *4:1
Dulanto (15′), Henrique (23′), Thill (87′ 11m); Glišić (10′)

Sparta Praga – Rapid Dunaj 2:0 (1:0) *3:2
Karlsson (16′), Pesek (81′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Balkovec asistiral ob tesni zmagi svojega kluba

Nogometaši Fatih Karagumruka, katerih član je tudi naš Jure Balkovec, so se včeraj v turšk…