Dobre igre slovenskega napadalca Romana Bezjaka v dresu bolgarskega prvaka Ludogoreca so vzbudile zanimanje Romunov. Novopečenega reprezentanta budno spremljata Dinamo iz Bukarešte in CFR Cluj. Ker pa so predstavniki obeh klubov zelo zadovoljni nad videnim, bosta omenjena romunska kluba najbrž že pozimi poslala ponudbo.


Romunska kluba Dinamo iz Bukarešte in CFR Cluj nista najbolj zadovoljna s svojimi napadalci, zlasti pri slednjem so na devetih tekmah dosegli le skromnih osem zadetkov, zato sta se pospešeno lotila iskanja novega napadalca in ga našla v sosednji Bolgariji. Predstavnikom obeh klubov je v oči padel 24-letni napadalec Ludogoreca, Roman Bezjak. Korošec se je k bolgarskemu prvaku preselil lani po petih letih igranja v Celju, kjer pa je najprej dobival drobtinice, večino časa presedel na klopi za rezervne igralce in nazadnje pristal celo na tribuni. Odprlo se mu je šele spomladi, ko je na treh tekmah dosegel pet zadetkov in slavil naslov državnega prvaka. V letošnji sezoni je Roman Bezjak v vseh tekmovanjih, tako v prvenstvu kot v Evropi, zbral dvanajst nastopov, dosegel tri zadetke in prispeval še dve podaji. Velikokrat pa s svojim gibanjem vnesel nemir v nasprotnikovo obrambo in tako pomagal svojim soigralcem pri doseganju zadetkov. Trener Stojče Stoev nanj resno računa, zato ima pomembno vlogo na evropskih tekmah in na zahtevnih tekmah domačega prvenstva, čeprav ima na klopi še brazilska napadalca Quixadaja in Platinija, ki pa večinoma igrata na tekmah proti manj zahtevnim nasprotnikom, zato v Bolgariji dvomijo, da bi se bogati Ludogorec želel odreči svojemu najboljšemu napadalcu.

Ali bo Romunom uspelo priti do Romana Bezjaka, pa bo verjetno znano v zimskem prestopnem roku. Slovenec bi lahko Bolgarijo zapustil le v primeru “nesramno” dobre ponudbe.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Namesto potrditve evropske pomladi minimalen poraz za graška legionarja

V prestolnici avstrijske Štajerske je na obračunu evropske lige Sturm gostil poljskega prv…