Roman Bezjak je z dobrimi igrami v bolgarskem prvenstvu in evropski ligi vzbudil zanimanje dveh nemških klubov iz Bundeslige, prvi naj bi bil Werder iz Bremna, ime drugega kluba pa trenutno ni znano.


Nekdanji član Dravograda in Celja je v Razgrad prišel poleti 2012 in je na začetku imel kar nekaj težav s prilagajanjem, zato je nekaj mesecev presedel na klopi za rezervne igralce in na tribuni. Po menjavi trenerja se je pričel tudi preporod 24-letnega Korošca, saj se je z odličnimi igrami zagotovil mesto prvega napadalca in v tej sezoni je s 14 zadetki (10 v bolgarskem prvenstvu, 4 pa v evropski ligi) tudi najboljši strelec ekipe iz Razgrada. Glas o Slovencu, ki učinkovito trese mreže nasprotnikov, v letu 2013 je na 38 tekmah dosegel 19 zadetkov in 4 podaje, se je hitro razširil po Evropi, zato je seznam snubcev vse daljši. Po Špancih, Nizozemcih in Rusih so se v “devetko” zagledali še Nemci. Prvi je Werder iz Bremna, ki je lani končal na 14. mestu, v novi sezoni pa so z 19 točkami trenutno na desetem mestu, ime drugega kluba pa ni znano. Nemci niso najbolj zadovoljni z učinkovitostjo svojih napadalcev, zato iščejo novega napadalca. Ker pa ima bolgarski prvak visoke cilje v domačem prvenstvu, bolgarskem pokalu in v evropskih tekmovanjih, želijo Slovenca obdržati, prodali bi ga le v primeru, če je nekdo pripravljen plačati visoko odškodnino – 5 milijonov evrov.

Čeprav se je zimski prestopni rok komaj pričel, pa je Roman Bezjak pri Slovencih nedvomno najbolj “vroče” ime na nogometni tržnici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić s pravo bombo nad romunskega prvaka (VIDEO)

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je zablestel na obračunu romunskega pokala med Univer…