Jadranski derbi je bil znova zelo vroč, vroči pa so tudi bili gostujoči navijači, ki so prispeli na tekmo kar s trajektom. Napovedi, da bo v prvi enajsterici zaigral tudi Roman Bezjak, so se uresničile, prav Korošec pa je bil junak gostujočega izenačenja.


Kek zagotovo ni bil zelo zadovoljen s prvim polčasom, saj so Splitčani povedli v 32. minuti. Po napaki v obrambi gostov, ko sta se zaletela branilec in vratar Prskalo, Barry pa je žogo potisnil v prazen gol. Gostje iz Reke so bili po golu povsem nerazpoznavni in v napadu niso imeli prave ideje.

Mariborčan, ki se je po koncu prvega polčasa še nekaj časa zadržal ob igrišču, je med odmorom zagotovo odločno nagovoril svoje varovance, saj so ti v drugem polčasu pokazali drug obraz ter odločno vstopili v drugi polčas. Vrstile so se priložnosti na obeh straneh, s klopi pa je vstopil tudi Matic Črnic. Prav slovenska naveza pa je bila zaslužna za izenačenje v 81.minuti. Črnic je z lepo globinsko zaposlil Andrijaševića, ki je po prekršku domačih padel v kazenskem prostoru. Odgovornost je prevzel Roman Bezjak in enajstmetrovko pretvoril v izenačujoči zadetek.

Ob koncu tekme ni manjkalo tudi manjšega incidenta na igrišču, saj je eden od navijačev Hajduka pritekel na igrišče s palico ter tekel za sodnikom. Kljub temu so prestrašeni sodniki tekmo uspeli pripeljati do konca, z delitvijo točk na Poljudu pa so verjetno najbolj zadovoljni v Dinamu, saj so po zmagi nad Splitom zaostanek za Rečani znižali na štiri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …