Prestop Jana Oblaka iz Benfice v madridski Atletico še ni uradno potrjen. Vodstvo portugalskega prvaka je namreč zavrnilo ponudbo španskega prvaka, ki je poslal formalno ponudbo v višini 16 milijonov evrov.


Kot poroča španska Marca, se zatika predvsem pri načinu plačila odškodnine in rokih, ki bi jih v Madridu morali spoštovati. A kljub temu ne gre pričakovati, da bo prestop padel v vodo, saj sta vodstvi Benfice in Atletica, ki ga bo ob plačilu 22 milijonov evrov odškodnine okrepil Mario Mandžukić, v dobrih odnosih, saj so prestopi med obema kluboma v zadnjih letih pogosta praksa. Italijanski portal TuttoMercatoWeb, znan po številnih govoricah o prestopih nogometašev, pa je medtem že postregel z novico, kdo bi lahko Oblaka, ko bo ta seveda prestopil v Atletico, nadomestil v vratih lizbonskih ‘orlov’. Vodstvo kluba je že vzpostavilo stike z Fraser Forsterjem, vratarjem škotskega Celtica, a naj bi škotski prvak za člana angleške reprezentance zahteval 7,5 milijona evrov, zato naj bi se pri Benfici ozrli tudi v Italijo, bolj natančno v vrste Interja, katerega član je Vid Belec. Ta je bil s strani milanskega kluba v lanski sezoni posojen na Portugalsko, kjer je v dresu Olhanenseja pustil dober vtis.

Za usluge 24-letnega Štajerca so se že pred časom zagreli pri Bragi, a do dogovora o prestopu ni prišlo, Benfica pa naj bi že vzpostavila kontakt z Interjem, ki bi lahko po nekaterih ocenah s prodajo zaslužil 3,5 milijona evrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski talent bo nastopal za avstrijske prvake

Nadarjeni slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki je leta 2019 za 2.5 milijona evrov presto…