Prestop Jana Oblaka iz Benfice v madridski Atletico še ni uradno potrjen. Vodstvo portugalskega prvaka je namreč zavrnilo ponudbo španskega prvaka, ki je poslal formalno ponudbo v višini 16 milijonov evrov.


Kot poroča španska Marca, se zatika predvsem pri načinu plačila odškodnine in rokih, ki bi jih v Madridu morali spoštovati. A kljub temu ne gre pričakovati, da bo prestop padel v vodo, saj sta vodstvi Benfice in Atletica, ki ga bo ob plačilu 22 milijonov evrov odškodnine okrepil Mario Mandžukić, v dobrih odnosih, saj so prestopi med obema kluboma v zadnjih letih pogosta praksa. Italijanski portal TuttoMercatoWeb, znan po številnih govoricah o prestopih nogometašev, pa je medtem že postregel z novico, kdo bi lahko Oblaka, ko bo ta seveda prestopil v Atletico, nadomestil v vratih lizbonskih ‘orlov’. Vodstvo kluba je že vzpostavilo stike z Fraser Forsterjem, vratarjem škotskega Celtica, a naj bi škotski prvak za člana angleške reprezentance zahteval 7,5 milijona evrov, zato naj bi se pri Benfici ozrli tudi v Italijo, bolj natančno v vrste Interja, katerega član je Vid Belec. Ta je bil s strani milanskega kluba v lanski sezoni posojen na Portugalsko, kjer je v dresu Olhanenseja pustil dober vtis.

Za usluge 24-letnega Štajerca so se že pred časom zagreli pri Bragi, a do dogovora o prestopu ni prišlo, Benfica pa naj bi že vzpostavila kontakt z Interjem, ki bi lahko po nekaterih ocenah s prodajo zaslužil 3,5 milijona evrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…