Vse kaže na to, da bo Žan Benedičič prve članske izkušnje nabiral v dresu angleškega drugoligaša Leeds Uniteda, kamor ga bo vodstvo AC Milana posodilo za obdobje enega leta.


18-letni gorenjski vezist se s članskim moštvom rdeče-črnih pod vodstvom trenerja Pippa Inzaghija pripravlja na novo sezono, a več medijev, med njimi tudi angleški Sky Sports poroča o tem, da je prestop v vrste trikratnih angleških državnih prvakov tik pred izvedbo. Italijanski novinar Emanuele Giulianelli pa je na svoji spletni strani objavil tudi pogovor z osrednjim akterjem prestopa, ki je potrdil, da bo kmalu postal novi član Leedsa: “Čakamo na dokumente in zadnje potrditve, nato pa bom podpisal. Sem korak od tega, da postanem nogometaš Leedsa, ki si me je zelo želel, sam pa sem vedno oboževal angleški nogomet. Pri Leedsu si želim zagotoviti mesto med prvo enajsterico.”

Leeds, ki ga je pred časom prevzel Massimo Cellino, nekdanji lastnik Cagliarija, je v poletnem prestopnem roku svoje vrste že okrepil s štirimi nogometaši iz Italije in sicer z Marcom Silvestrijem, Gaetanom Berardijem, Souleymanom Doukaro in Tommasom Bianchijem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…