Slovenska reprezentanta Vid Belec in Roman Bezjak se s ciprskim APOEL-om nista uspela uvrstiti v elitno ligo prvakov. Na povratni tekmi zadnjega kvalifikacijskega kroga je v Amsterdamu previsoka ovira bil Ajax.


Za razliko od prvega dvoboja v Nikoziji, ko so Ciprčani prikazali dobro igro in imeli tudi lepše priložnosti za zadetek, je dvoboj na polni Amsterdam Areni bil povsem v znamenju Ajaxa, ki je skozi celotno srečanje napadal in Belcu povzročal veliko težav. Slovenski reprezentant je dvakrat moral po žogo v svojo mrežo, prvič tik pred odmorom, ko ga je z glavo matiral Alvarez, drugič pa deset minut pred koncem rednega dela, ko je Tadić mojstrsko povišal na 2:0 in končal vse dvome o napredovanju med elito. Belec je v obeh primerih bil nemočen, je pa nekdanji igralec Maribora bil najboljši igralec APOEL-a in se je skozi celotno srečanje nekajkrat izkazal z izjemnimi posredovanji. Ob Belcu je v vrstah gostov tekmo v prvi enajsterici začel tudi Bezjak, ki je v 73. minuti imel srečo, da je zaradi grobega starta z podplati prejel samo rumeni karton. Oba reprezentanta sta na terenu preživela celotno srečanje. 

Evropska sezona za APOEL sicer še ni končana, saj bo klub jeseni nastopal v skupinah evropske lige. Nasprotniki Ciprčanov v skupinskem delu bodo znani v petek na žrebu v švicarskem Nyonu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Jan Mlakar osvojil hrvaški pokal

Enaintrideseti hrvaški pokal je imel finalno tekmo na stadionu Poljud v dalmatinski presto…