Slovenska reprezentanta Vid Belec in Roman Bezjak se s ciprskim APOEL-om nista uspela uvrstiti v elitno ligo prvakov. Na povratni tekmi zadnjega kvalifikacijskega kroga je v Amsterdamu previsoka ovira bil Ajax.


Za razliko od prvega dvoboja v Nikoziji, ko so Ciprčani prikazali dobro igro in imeli tudi lepše priložnosti za zadetek, je dvoboj na polni Amsterdam Areni bil povsem v znamenju Ajaxa, ki je skozi celotno srečanje napadal in Belcu povzročal veliko težav. Slovenski reprezentant je dvakrat moral po žogo v svojo mrežo, prvič tik pred odmorom, ko ga je z glavo matiral Alvarez, drugič pa deset minut pred koncem rednega dela, ko je Tadić mojstrsko povišal na 2:0 in končal vse dvome o napredovanju med elito. Belec je v obeh primerih bil nemočen, je pa nekdanji igralec Maribora bil najboljši igralec APOEL-a in se je skozi celotno srečanje nekajkrat izkazal z izjemnimi posredovanji. Ob Belcu je v vrstah gostov tekmo v prvi enajsterici začel tudi Bezjak, ki je v 73. minuti imel srečo, da je zaradi grobega starta z podplati prejel samo rumeni karton. Oba reprezentanta sta na terenu preživela celotno srečanje. 

Evropska sezona za APOEL sicer še ni končana, saj bo klub jeseni nastopal v skupinah evropske lige. Nasprotniki Ciprčanov v skupinskem delu bodo znani v petek na žrebu v švicarskem Nyonu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bohar zapušča poljskega prvoligaša

Slovenski nogometaš in reprezentant Damjan Bohar, bo zamenjal delodajalca. Novega kluba ni…