Sari Agrež se je ponudila priložnost, da kot prva Slovenka dvigne pokal v elitni ligi prvakinj. S soigralkami so ob polčasu z eno roko že držale najžlahtnejšo trofejo, a so v drugem polčasu nogometašice Barcelone zrežirale nor preobrat in razblinile vse upe Wolfsburga. Wolfsburg tako ostaja pri dveh naslovih, pravtako pa je tudi Barcelona sedaj osvojila svojo drugo krono lige prvakinj.


Tekmo so fantastično odprle nogometašice Wolfsburga, ki so po vsega treh minutah tekme že vodile. Za vodstvo je po napaki v obrambi Barcelone poskrbela Ewa Pajor, ki je s prefinjenim strelom iz razdalje premagala vratarko Sandro Panos. Še večji šok pa v 37. minuti. Wolfsburg je takrat povedel že z 2:0 in zdelo se je, da se Barceloni ponavlja lanski finale. Tokrat je zadela Alexandra Popp. Ta je zadela z glavo po lepi podaji strelke prvega zadetka, Ewe Pajor. To je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Nato pa drugi polčas, v katerega so nogometašice Barcelone vstopile hipnotizirane, bile so popolnoma v svojem svetu in demonstrirale svojo moč. Rezultat je že v 48. minuti znižala Patri Guijarro, ki je izkoristila lepo podajo Caroline Hansen in s strelom iz prve ugnala Frohmsovo. Že dve minuti kasneje je semafor kazal rezultat 2:2. Znova pa strelka Patri Guijarro. Tokrat po podaji Aitane Bonmati. V 70. minuti pa je za popoln preobrat poskrbela Fridolina Rolfo. To je bil tudi končni rezultat.

Poraz je pomenil, da Sari Agrež žal ni uspelo osvojiti elitnega tekmovanja, trdno pa smo prepričani, da to ni bil zadnje finale katerega del je bila mlada branilka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Verbič in Gnezda Čerin prispevala k zmagi Panathinaikosa

V 6.krogu grške Superlige smo lahko ponovno spremljali Panathinaikos, katerega barve brani…