1. MARKO ŠULER


Slovenski reprezentančni branilec Marko Šuler, eno izmed največjih razočaranj poljske lige Ekstraklasa, bo kmalu končal kratko in neuspešno pustolovščino v Legiji.Branilec z bogatimi mednarodnimi izkušnjami se je Legiji pridružil na začetku te sezone kot pomembna okrepitev. Sklenil je 3-letno pogodbo. Kmalu po njegovem prihodu je klub zamenjal trenerja, Šuler pa je v jesenskem delu prvenstva igral samo na devetih tekmah. Legija se želi znebiti igralca, ki ni upravičil visokih pričakovanj, težavo pa povzroča tudi igralčeva visoka plača. 

Čeprav je na izhodnih vratih, se je udeleženec svetovnega prvenstva v Južni Afriki udeležil zimskih priprav Legije na Cipru. Igralec naj bi se dogovoril za predčasno prekinitev pogodbe in čaka na primerno ponudbo samo evropskih klubov. Zaradi reprezentance je zavrnil donosno ponudbo s Kitajske in išče klub, kjer bo redno igral. Zopet je prebudil zanimanje Partizana iz Beograda. V slovenskih medijih je nogometaš izjavil, da je pripravljen zapustiti Legijo brezplačno, vseeno pa se mu ne mudi nikamor, saj ima dobro pogodbo.Kje bo reprezentančni branilec nadaljeval nogometno kariero, bo kmalu jasno v prihodnjih dneh. 

 2. ROK ELSNER

Rok Elsner se je poljskemu klubu Slask iz Wroclawa pridružil v zimskem roku 2011. V spomladanskem delu je odigral le sedem prvenstvenih tekem, a na zadnjih pustil zelo dober vtis, dosegel dva čudovita zadetka
Danes je Rok Elsner eden ključnih igralcev Slaska. V tem času, odkar je na Poljskem, je tretji najboljši strelec kluba, kot defenzivni vezist je dosegel že 10 zadetkov. Slask Wroclaw želi obdržati Roka Elsnerja v svojih vrstah, zato so mu ponudili novo podaljšanje pogodbe še za dve leti. Čeprav je v Wroclawu zadovoljen, si je vzel čas za razmislek, saj si želi preizkusiti v kateri drugi močnejši ligi v Evropi in čaka na kakšno primerno ponudbo, pa tudi finančno stanje kluba ni najboljše.
Ali bo ostal v Slasku ali pa bo zaigral za kakšen drug klub, pa bo jasno do zaključka zimskega nogometnega trga.

 3. DALIBOR STEVANOVIĆ

Dalibor Stevanović se je Slasku pridružil eno leto pozneje kot Elsner. Močno si ga je želel nekdanji trener Orest Lenczyk. Čeprav je dobil kar precej priložnosti, ni upravičil visokih pričakovanj uprave in trenerskega kadra. Do danes še ni dosegel zadetka. Največkrat na tekmah nastopa kot rezervist. Klub se ga želi znebiti, vendar pa bo vseeno ostal, ker Slask nima denarja za dobre in drage okrepitve.

  4. ROK ŠTRAUS

Straus je največje odkritje v jesenskem delu 2. poljske lige. Igralec, ki je bil v zadnji sezoni postavljen na stranski tir, je po menjavi trenerja in pristanku v 2. ligi postal vodilna osebnost ekipe. V jesenskem delu je igral na 18 tekmah, zato je vzbudil pozornost drugih poljskih klubov iz Ekstraklase. Se bo ‘Rocky’ vrnil v Ekstraklaso?

 5. ANDRAŽ STRUNA

Slovenski reprezentant Andraž Struna je do letošnje sezone redno igral, v zadnjem času pa je postavljen na stranski tir. Branilec ni bil kaj preveč zadovoljen z vlogo rezervista, zato si išče drugo sredino. Cracovia mu bo dovolila odhod le ob primerni ponudbi tujega kluba. Zanj naj bi se zanimal italijanski klub iz Serie B.

 

Avtor: Aljaska

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Blaž Kramer avtor dveh zadetkov, kljub temu brez treh točk

V 22. krogu poljske Ekstraklase je Korona gostila Legio. Gledalci so bili priča šestim zad…