Za Markom Ranilovićem je izredno dobra polsezona, v kateri je v dresu Zavrča kar sedemkrat ostal nepremagan. Dobre predstave so mu odprle možnosti za selitev v tujino, ki jo je zagrabil z obema rokama. Po Ferencvarošu in Kapošvarju, bo splitski Hajduk za 28-letnega vratarja tretji klub izven meja Slovenije. S Splitčani je Ranilović podpisal dveinpolletni dogovor.


Prvoligaš z obrobja haloških gričev mu je ponudil priložnost, da je ponovno pokazal razkošni talent, Ranilović pa je ekipi vrnil na najboljši način – z odličnimi obrambami. Z alfo in omego Zavrča Miranom Vukom se je razšel na lep način in s stiskom roke. “Gospod Miran Vuk je ponovno dokazal, da je izjemna oseba. Uspešno vodi klub in ima velike športne cilje, ki so bili povezani tudi z menoj, a je dokazal, da mu veliko pomenijo tudi moji športni cilji in moje zadovoljstvo. V vsakem trenutku me je pri odločitvah podpiral in ne najdem besed s katerimi bi lahko opisal hvaležnost do njega, kot tudi do vseh, ki delujejo v klubu. Posebna zahvala gre tudi vsem navijačem, ki jim srce bije za Zavrč,” je uvodoma dejal zdaj že bivši vratar Zavrča.

Odhajate v velik klub, enega največjih na Balkanu, ki pa ima ogromno težav. Kaj pomeni prestop v Hajduk za vas? “Hajduk je velik klub in biti kamen tega mozaika je zame velikega pomena. To pomeni še več dela, kot ga je bilo do sedaj in seveda tudi novo učenje. O težavah v klubu ne razmišljam, saj sem pozitivno naravnana oseba in po prvih občutkih je takšno tudi osebje v klubu. Za to bomo prav vsi trdno delali in v to verjeli,” pravi o velikanu iz Poljuda Ranilović.

Ranilović se je že priključil pripravam Hajduka v Rovinju. (Foto: Miro Gabela / hajduk.hr)
Ranilović se je danes že pridružil Hajduku, ki se nahaja na pripravah v Rovinju. (Foto: Miro Gabela / hajduk.hr)

Za Mariborčana je Hajduk tretji klub v tujini, odhaja v Split, kjer bo sprva drugi vratar velikana hrvaškega nogometa, takoj za Lovrom Kalinićem, ki pa je na izhodnih vratih kluba.  Čaka ga delo in dokazovanje, ki pa mu nista tuja. “Celotna ekipa Hajduka je spoštovanja vredna. Pri meni ima vsak, ki je zbral kakšen nastop za velikana, kot je Hajduk, ogromen poklon. Sedaj pa je na meni, da pošteno treniram in se na vsakem treningu dokazujem po svojih najboljših močeh. Verjamem, da bo prišla priložnost, ki jo bom moral zagrabiti z obema rokama,” je še dodal otrok Maribora.

Split, novo okolje in klub, ki ima tradicijo ter predvsem navijače. “Če gre za velik klub so tudi navijači ‘veliki’ in seveda številčni. Vzdušje, ki ga naredijo na tekmah povzroča povečan adrenalin, prav tako se ti naježi koža. Tega se ne da opisat z besedami. Že, ko si zgolj pogledam posnetke navijanja navijačev Hajduka, se mi koža naježi. Komaj čakam, da to občutim na lastni koži, na Poljudu,” je s spoštljivimi besedami o Torcidi povedal Ranilović. Odhaja v klub, kjer pa ne bo sam. Spet bo združil moči z njegovim nekdanjim soigralcem pri Mariboru, Dejanom Mezgo. Nekaj nasvetov mu je že podelil. Kaj točno sta se pogovarjala, je razkril Ranilović: “Z Dejanom sva ostala v kontaktu še od takrat, ko so se najine skupne poti razšle. Povedal mi je, da je v Hajduku atmosfera odlična in da se veseli ponovnega snidenja ter dela v istem klubu.”

Ranilović se bo ekipi Hajduka pridružil danes na popoldanskem treningu, kjer bo spoznal ekipo in takoj pričel s trdnim delom.  Hrbtno stran njegovega dresa bo krasila številka 1.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Richard Wilson – spoznajte Angleža, ki slovenski nogomet pozna skoraj bolje kot mi sami

Richard Wilson je angleški novinar, skavt in oboževalec nogometa, ki redno spremlja sloven…