Osnovni podatki:
Ime: Enis Đurković
Višina: ?
Teža: ?
Zadnji klub: kot član NK Triglava bil posojen v NK Zarica in NK Lesce
Igralno mesto: ofenzivni vezist, sedaj pa napadalec
Datum rojstva: 24. 5. 1989
Državljanstvo: slovensko


Trenutni klub: NK Triglav
Pogodba: amaterska (status študenta) do 30. 5. 2013. V tem zimskem roku lahko zapusti klub le ob dovoljenju kluba.
Številka dresa: 9

 

2009/10    4 nastopi  1 gol   NK Šobec Lesce    (3. SNL) *
2010/11    6 nastopov     /   NK Zarica Kranj    (3. SNL) 
2011/12    19 nastopov  2 gola   NK Triglav            (1. SNL)
2012/13    14 nastopov  10 golov   NK Triglav            (1. SNL)

*= dvojna registracija

 

Enis v akciji proti Domžalčanom

 Jesenski del 1. SNL je za nami in če pogledamo listo strelcev, že takoj naletimo na presenečenje sezone, saj Marcosu Tavaresu na prvem mestu dela družbo Enis Đurković, nogometaš Triglava, oba pa sta dosegla 10 golov.

Marsikdo se sprašuje, kdo za vraga je Enis Đurković. Enis Đurković, 23-letni napadalec iz kranjske soseske Planine, igra v Triglavu s statusom amaterja. Že od majhnih nog je bil venomer v stiku z nogometno žogo, za nogomet pa ga je navdušil tudi njegov pokojni oče. Nogometno kariero je začel pri mladinskem pogonu domačega Triglava, kasneje pri članih pa zaradi hude konkurence na njegovem položaju ni našel mesta, zato je tri leta prebil v nižjih ligah. Tudi tam mu je šlo relativno dobro, čeprav je vmes tudi razmišljal o koncu kariere. Vseeno pa je verjel vase, trdo treniral in čakal na pravo priložnost.

Pravo priložnost za igranje na prvoligaški sceni je dobil lani v spomladanskem delu. Za temno-rdeče iz gorenjske prestolnice je zaigral 19 tekem in dosegel 2 zadetka. V jesenskem delu Prve lige pa je na 14 tekmah dosegel že 10 golov in je skupaj z Marcosom Tavaresom prvi strelec lige. Verjetno bi dosegel več golov, če ga vmes ne bi pestila poškodba gležnja, pozneje pa ga je ustavila tudi bolezen.

Enis Đurković ima izjemno tehnično znanje. Odlikuje ga odlično zaustavljanje žoge, prodor, preigravanje, hiter prvi korak, odličen strel, natančno zadnjo podajo, občutek za prostor in taktično usposobljenost. Pri mladincih je igral na položaju ofenzivnega vezista, nato je bil na krilu. Trener Brkič pa ga je postavil v konico, kjer je lahko uveljavil svoje prej naštete odlike in zablestel. Za svoj klub je dosegel skoraj polovico vseh golov.

Enis Đurković je zaradi svojih odličnih iger vzbudil zanimanje nekaterih domačih in tudi tujih klubov. Ker ima sklenjeno amatersko pogodbo, lahko januarja prestopi le na podlagi dovoljenja kluba. Želi se preizkusiti v tujini, od domačih klubov pa ga zanimata le Olimpija in Maribor. Še prej pa postati kralj strelcev Prve lige. Ali mu bo to uspelo, pa bo znano že čez pol leta.

 

Avtorica: Aljaska

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Intervjuji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Od otroških sanj do zgodovinskega Eura

Slovenski nogomet je dosegel prelomnico z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo. Kapetan in vr…