Dejan Trajkovski ima za seboj prvo sezono na tujem. Odločitev za selitev na Nizozemsko se je izkazala kot zadetek v polno, saj je Mariborčan v dresu Twenteja odigral 22 tekem in z rednimi nastopi poskrbel, da ga je nekdanji nizozemski prvak pred meseci od Domžal dokončno odkupil v svojo last.


“Sanje vsakega nogometaša so povezane s tem, da zaigra v tujini. Ni pa niti malo lahko, saj moraš celotno življenje podrediti nogometu,” je po koncu uspešne sezone za SNPortal uvodoma dejal 25-letni nogometaš, ki je s svojimi besedami le še potrdil zapisano v uvodu članka: “Kolikor vem, so me Nizozemci spremljali kar nekaj časa. Njihov slog igre mi zelo ugaja, saj igrajo hitro in ofenzivno, lahko pa se pogosto vključujem v napad. Na koncu se razpletlo zelo dobro in lahko sem podpisal pogodbo s Twentejem.”

“Ko sem podpisal za tako velik klub, kot je Twente, sem uresničil sanje. Vsi so me lepo sprejeli, takoj sem začel igrati in doživljal zelo lepe trenutke v nogometu in izven igrišča, saj je Nizozemska ena od najlepših držav. Veliko ljudi me prepozna, radi spregovorijo kakšno besedo in tako lahko govorim zgolj v pozitivi,” o nizozemski izkušnji pravi bočni branilec, ki o statusu svojega kluba govori z izbranimi besedami: “Twente je zelo velik klub in v mestu vsi navijajo zanj. Nogomet je na prvem mestu, vse se vrti okoli nogometa. V nizozemski ligi je vsaka tekma kot evropska. Stadioni so polni, veliko je medijev, igra se zelo hiter nogomet. Vsaka tekma je napeta, nikoli se ne ve, kdo bo zmagal.”

Foto: Jure Banfi

“Na Nizozemskem je nogomet številka ena. Vsi navijajo za svoje klube in stadioni so polni na vsaki tekmi. Naši navijači vselej napolnijo stadion. Spodbujajo nas tudi v gosteh in ob porazih,” poudarja Trajkovski, ki smo ga povprašali tudi o primerjavah med slovenskim in nizozemskimi derbiji, ki jih, kot priznava, ne manjka: “Vsi vemo, da je v Sloveniji največji derbi tisti med Mariborom in Olimpijo in takrat sem se počutil kot na evropskih tekmah. Še posebej, ko smo igrali v Ljudskem vrtu, je bilo še toliko več vsega in je občutek res vrhunski. Na Nizozemskem je vsaka tekma derbi, nikoli se ne ve, kdo bo zmagal in praktično ni favorita.”

A prav v Mariboru so se branilcu morda prehitro odrekli. Po uvodnih tekmah je bil nato nekaj časa prestavljen tudi v B ekipo. “Ko sem kot devetnajstletnik pri Mariboru dobil prvo priložnost, sem jo že na prvi ligaški tekmi kar izkoristil. Od takrat sem standardno igral kar nekaj ligaških in evropskih tekem, potem pa se je zgodilo, kot se je. Ni se lahko uveljaviti kot domači igralec,” o dodatnih pričakovanjih na račun domačih nogometašev pravi član Twenteja, ki se z velikim veseljem spominja epizode ob Kamniški Bistrici, v dresu Domžal: “Vsak začetek je težak, ampak moram priznati, da sem se v Domžalah od prvega dne počutil super, saj so me vsi igralci in strokovno vodstvo sprejeli na najlepši način. Pri sebi sem vedel, da potrebujem zgolj priložnost, Domžale so mi jo dale in izkoristil sem jo.”

Foto: Rok Zore

Z dobrimi predstavami si je nogometaš, ki bi lahko zaigral tudi za Makedonijo, prislužil tudi vabilo v člansko izbrano vrsto Slovenije. Srečko Katanec mu je v tekmi z Malto namenil krstne minute, kar Trajkovski označuje kot izpolnitev še eni sanj: “Ob krstnem vabilu sem bil presrečen, saj so se mi uresničile še ene sanje. Prvič sem zaigral proti Malti, ki smo jo premagali. Čeprav sem se v drugem polčasu poškodoval, sem bil zaradi debija izjemno srečen, saj sem tekmo odigral s ponosom in s srcem za svojo državo, kar so sanje vsakega nogometaša na svetu.”

Trajkovski je za Twente po poletni selitvi odigral 23 tekem, v skupno 1618 minutah pa je v statistko vknjižil tudi štiri asitence.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Belorusi se ne ustavljajo

Slovenski nogometaš Miha Goropevšek, je edini Slovenec, ki igra v beloruskem prvenstvu. Vč…