Državni prvaki iz Murske Sobote so lahko zadovoljni z razpletom letošnjih kvalifikacij za evropska tekmovanja, saj so si Prekmurci priigrali nastope v skupinskem delu novonastale konferenčne lige in bodo mednarodne tekme igrali najmanj do konca jesenskega dela sezone.

Kroglice na današnjem žrebu v turškem Carigradu so Muri namenile zelo težko, a precej atraktivno skupino. Prekmurci bodo nastopali v skupini G, kjer bodo črno-belim družbo delali angleški Tottenham, francoski Stade Rennais in nizozemski Vitesse.

Uspeh na evropskem prizorišču se bo poznal tudi v klubski blagajni prvakov, saj bodo z naslova Uefe prejeli natanko 2,93 milijona evrov. Ta znesek pa bi Prekmurci z dobrimi predstavami lahko še oplemenitili, saj zmaga v skupinskem delu prinaša dodatnega pol milijona evrov, remi je vreden 166 tisoč evrov.

In kdaj bodo nogometaši črno-belih na delu? Vsi obračuni v skupinskem delu bodo predvidoma na sporedu ob četrtkih s pričetkom ob 18.45 uri oziroma ob 21.00 uri. Mura bo domače tekme igrala v Ljudskem vrtu.

Termini tekem skupinskega dela:
1. krog – 16. september
2. krog – 30. september
3. krog – 21. oktober
4. krog – 4. november
5. krog – 25. november
6. krog – 9. december


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Evropska tekmovanja

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prvi nasprotniki kanarčkov v Evropi prihajajo iz Liechtensteina

Po kratkem oddihu od minule sezone, ko so bili nogometaši Kopra vse do zadnjega v igri za …