Dežela na sončni strani Alp je dobila tretji klub, ki si je zagotovil skupinski del enega od evropskih tekmovanj. Po Mariboru in Muri si je jesen v Evropi včeraj z zmago nad Ludogorcem priborila tudi Olimpija. Zmaji bodo igrali najmanj v konferenčni ligi.


Velik uspeh slovenskega klubskega nogometa ni ostal neopažen niti v štajerski prestolnici. “Čestitke Olimpiji, ki je včeraj prikazala zelo dobro predstavo. Ludogorec v nobenem trenutku ni bila ekipa, ki bi bila superiornejša. Ravno nasprotno. Olimpija je zelo dobro stala na terenu, zelo hrabro, potentno in samozavestno. Ludogorec je po žrebu bil favorit na papirju, ampak že na prvi tekmi se je videlo, da to ni nepremostljiva ovira za Olimpijo,” je svoje razmišljanje o zgodovinskem rezultatu zeleno-belih podal strateg Maribora Damir Krznar.

Enainpetdesetletni Hrvat na uspeh zmajev gleda kot na uspeh celotnega slovenskega nogometa. Želi si tudi, da Olimpija jeseni ne bi bila edini predstavnik prve lige v evropskih tekmovanjih: “Jaz gledam v smislu celote, ne lokalno ali z vidika rivalstva. Gledam na to kot na uspeh slovenskega nogometa in to nam je vsem lahko v čast. Slovenija ima ponovno predstavnika v skupinskem delu evropskih tekmovanj, naj bo to konferenčna liga, evropska liga ali liga prvakov. To je velika stvar. Mi bomo naredili vse, da bo tudi naša zgodba trajala čim dlje časa. Da Olimpija jeseni ne bi bila osamljena v Evropi. Naj Olimpija igra tekme ob sredah in sobotah, mi pa jih lahko ob četrtkih in nedeljah.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Konferenčna liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V primeru napredovanja slovensko trojico v konferenčni ligi čakajo sama znana imena

Na sedežu Evropske nogometne zveze (UEFA) v švicarskem Nyonu so nadaljnje nasprotnike v kv…