Nogometaši Celja so svojo evropsko sezono začeli v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov proti estonski Flori iz Talina. Pod vodstvom trenerja Damirja Krznarja so na sever Evrope odpotovali z visokimi ambicijami, kar so dokazali že v prvih minutah tekme. Slovenski prvaki so od prve minute napadali nasprotnikova vrata in hitro našli pot do uspeha.


 

V sedmi minuti je Aljoša Matko, prvi strelec slovenske lige iz minule sezone, zadel po podaji Aljaža Krefla in popeljal Celjane v vodstvo. Samo tri minute kasneje je Damjan Vuklišević povišal na 2:0 po uspešnem strelu iz kota. V 21. minuti je Matko imel priložnost za 3:0 iz enajstmetrovke, vendar je žogo poslal v prečko. Pred koncem prvega polčasa je Mark Zabukovnik s strelom pod prečko zadel za 3:0 in dokončno pokopal upanje domačinov na ugoden rezultat.

V drugem polčasu so Celjani nadaljevali z napadi. V 71. minuti je Rolando Aarons po vstopu v igro povišal na 4:0, medtem ko je Tamar Svetlin v 90. minuti postavil končni izid 5:0. Flora iz Talina ni bila dorasla slovenskemu prvaku, ki je na rojstni dan trenerja Krznarja zanesljivo slavil v gosteh.

 

 

Zmaga Celja je postavila trdne temelje za povratni obračun. Če bodo v drugem krogu kvalifikacij uspešni, se bodo pomerili z zmagovalcem med Slovanom iz Bratislave in makedonsko Strugo. Na prvi tekmi v Bratislavi je Slovan slavil z rezultatom 4:2. V nasprotnem primeru bodo nadaljevali v konferenčni ligi. Celjani so dokazali, da so pripravljeni na velike izzive, ki jih prinaša evropsko tekmovanje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Liga prvakov

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani imajo “odprto” pot do evropske jeseni

Nogometaše Celja v sredo na domačem terenu čaka prva tekma drugega kvalifikacijskega kroga…