Današnji četrtek 11. julija je dan, ki bo v zgodovino nogometnega kluba Bravo zapisan z velikimi črkami. Šiškarje prvič čakajo boji na mednarodnem prizorišču.


Lanska osvojitev četrtega mesta je za nagrado prinesla kvalifikacije za uvrstitev v Uefino konferenčno ligo. Prvič v klubski zgodovini bo Bravo igral v evropskih tekmovanjih, na prvi stopnički bo nasprotnik valižanski podprvak Connah’s Quay Nomads. Obračun na ŽAK-u se bo pričel ob 18. uri.

Na papirju vloga favoritov pripada četi Aleša Arnola, ki pa te vloge zaradi pomanjkanja evropskih izkšenj ne prevzema: “Dobili smo vse želene informacije o nasprotniku, čeprav ni bilo tako lahko, kot si marsikdo predstavlja. Nikakor na četrtkovi tekmi ne prevzemamo vloge favorita, saj je za nas to prva evropska tekma v zgodovini kluba. Imamo tudi zelo malo igralcev, ki imajo izkušnje s podobnimi tekmami.”

V taboru ljubljanskega prvoligaša se zavedajo kvalitet nasprotnika in dejstva, da gre za tipično otoško ekipo. Arnol je na zadnji novinarski konferenci opozarjal, da so Valižani fizično zelo močni in da jih krasi tudi dober skok. Kljub vsemu verjame, da s podobno predstavo, ki so klub krasile večji del minule sezone, Bravo lahko pride do željenega cilja. To pa je napredovanje v naslednji krog. V tem primeru bi v Ljubljani gostoval pokalni prvak Bosne in Hercegovine, Zrinjski.

Bravo – Connah’s Quay Nomads, 18.00

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Evropska tekmovanja

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…