Mariborčani bodo nocoj ob 20.15 uri stopili na zelenico dodobra napolnjenega Ljudskega vrta, kjer bodo poizkušali izničiti dvojno vodstvo Fenerbahčeja s prvega obračuna kvalifikacij za uvrstitev v konferenčno ligo.


Turki so na domačem terenu slavili z rezultatom 3:1, tako da bo naloga Štajercev zelo težka. Tega se zaveda tudi Damir Krznar: “Rezultat nam ne prinaša ugodnega izhodišča, a ne odnaša upanja. Če se je zgodilo, da moramo loviti dva gola zaostanka, smo v situaciji, ko nimamo česa izgubiti. Kar smo izgubili, smo že v Turčiji in zdaj gremo pogumno v boj, po pozitiven rezultat. Ali bo dovolj visok, da bi zadostoval za napredovanje, bodo pokazale razmere na igrišču. Bomo pa šli v nekoliko povečano tveganje, s pričakovanjem, da lahko presenetimo. Potrudili se bomo po najboljših močeh. Treba je ostati miren, napolniti baterije, nameniti igralcem ustrezno sredotočenost. Takšni preobrati se zgodijo enkrat na 100 let, a še vedno se čudeži dogajajo in verjamemo v njih. Če bomo enakovredni do končnice, se še vedno marsikaj lahko zgodi.”

Hrvaški strateg je pred dvobojem v napadu zaradi težav s kolenom izgubil Marka Kolarja. Podobno kot na prvem obračunu bo tudi tokrat Josip Iličić v vlogi aduta s klopi: “Ne moremo si privoščiti, da bi začel tekmo, saj bi porabili močno orožje za nadaljevanje. Jojo namreč trenutno še ni pripravljen za več kot polčas. Moramo ga ‘čuvati’, z upanjem, da ob morebitnem dobrem scenariju lahko pridemo tudi do podaljškov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Konferenčna liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V primeru napredovanja slovensko trojico v konferenčni ligi čakajo sama znana imena

Na sedežu Evropske nogometne zveze (UEFA) v švicarskem Nyonu so nadaljnje nasprotnike v kv…