Pred četrtkovo zaostalo tekmo 1. predkroga kvalifikacij za nogometno Evropsko ligo, med Muro in estonskim moštvom Nomme Kalju, je pred novinarje stopil strateg slovenskih pokalnih prvakov Ante Šimunđža.


Potem, ko je na dan prišla informacija, da so bili vsi koronatesti igralcev Mure negativni je, tako kot vsem v klubu, padel kamen od srca tudi Šimunđi: “Ti testi so zame nekakšna loterija, ne veš kaj lahko pričakuješ. Največji razlog za to so izkušnje iz Evrope pri športnikih, danes so negativni, jutri so pozitivni, zato je bilo kar neko olajšanje, ko se je zadeva obrnila tako, da smo vsi negativni.”

Glede same tekme z Estonci pa je 48-letni strokovnjak dejal: “Jaz spremljam samo dogajanje na igrišču, meni to kar sem videl pomeni njihov način igre, njihov način branjenja in napadanja. Vse kar pa je ob robu igrišča pa ni naša stvar. Naša stvar je, da se maksimalno pripravimo na tekmo, na nasprotnika in poizkušamo na tej eni tekmi biti boljši nasprotnik.”

Na vprašanje o stanju povratnika po poškodbi Matica Maruška in o nedavno pozitivnem Luki Bobičancu pa nekdanji trener Maribora pravi: “Stvar je takšna, da Matic potuje, Luka pa zaradi karantene fizično ni na nivoju katerega si želim in bi s tem preveč tvegali. Matic bo z nami, na samih treningih, ko bodo obremenitve maksimalne, pa bomo dobili odgovor ali bo lahko kandidiral za nastop.”

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Blažič in Stanković v ligi Evropa, Popović pa v konferenčni ligi

Miha Blažič bo v ligi Evropa zaigral v skupini G, zraven njegovega Ferencvaroš(HUN) bodo v…