Nogometaši Mure so na tretji tekmi skupinskega dela Uefine konferenčne lige v Ljudskem vrtu gostili Rennes, in prikazali najboljšo predstavo v tem delu tekmovanja, toda kljub temu so se veselili gostje s severozahoda Francije, ki so slavili z rezultatom 1:2.


Obračun pred približno tri tisoč gledalci so bolje odprli Francozi, ki so takoj pritisnili proti vratom Matka Obradovića in si hitro priigrali nekaj priložnosti. Že v 6. minuti se je stresla prečka domačega čuvaja mreže, potem ko je Hamari Traore najvišje skočil po podaji iz kota. V 10. minuti je mimo vrat streljal Kamaldeen Sulemana, pritisk gostov pa se je obrestoval v 16. minuti, ko je glavni delivec pravice Volen Činkov iz Bolgarije pokazal na belo točko. Žigi Kousu je na desni strani obrambe Sulemana ukradel žogo, nato pa je v kazenskem prostoru našel Sehrouja Guirassyja, katerega je s prekrškom zaustavil Žan Karničnik. Prav Guirassy si je žogo nastavil na belo točko ter jo tudi uspešno realiziral. Šele po zaostanku so se prebudili tudi črno-beli in si takoj na nasprotni strani priigrali prvo veliko priložnost, toda strel Mitje Lotriča iz približno 18 metrov je zletel mimo vrat. Sedemindvajsetletnik se je v novi priložnosti znašel v 20. minuti in je svoj drugi poizkus znal izkoristit. Z odlično podajo se je izkazal Karničnik in v prazen prostor poslal domačo 33-ico, ki je lepo akcijo kronala s prvim zadetkom Mure v skupinskem delu. Odprta igra na obeh straneh je v prvih 45 minutah postregla s kopico priložnosti. V 33. minuti je bil vnovič na preizkušnji Obradović, ko je zaustavil strel Flaviena Taita, pet minut kasneje pa je iz ugodnega položaja Benjamin Bourigeaud meril previsoko. Rennes je do novega vodstva prišel v zaključku prvega dela, natančneje v 41. minuti. Po strelu z roba kazenskega prostora se je Obradović izkazal z obrambo in žogo odbil, toda naravnost pred noge Gaetana Labordeja, ki jo je z nekaj težavami poslal za hrbet hrvaškega čuvaja mreže. Mura je nato ponovno bila blizu tega, da ekspresno odgovori z izenačenjem, a se je na drugi strani po strelu Žige Kousa z odlično reakcijo izkazal Alfred Gomis.

Muraši so drugi polčas dobro začeli in si takoj priigrali dva kota. Pri drugem so tudi prišli do strela, ko je Jan Gorenc skočil najvišje v gostujočem kazenskem prostoru, vendar je z glavo bil premalo natančen. Nekaj trenutkov kasneje hitra akcija Prekmurcev, ki jo je s strelom iz približno 14 metrov zaključil Klemen Pucko, a je meril previsoko. V primerjavi s prvim polčasom je bil drugi precej bolj siromašen s priložnostmi, kar je bila tudi posledica tega, da so igralci Mure veliko bolj čvrsto stali na terenu. Šele v 67. minuti so Francozi prišli do nove prave priložnosti, ki jo je zaključil rezervist Loum Tchaouna, toda Obradović je njegov strel pod prečko s hitro reakcijo odbil preko vrat v kot. Tridesetletnik je bil ponovno na veliki preizkušnji v 86. minuti, ko je po podaji iz kota z bližine z glavo streljal Martin Terrier, vendar je bil Obradović ponovno na mestu. Mura je bila najbližje izenačenju v tretji minuti sodnikovega dodatka, ko so črno-beli izvedli hiter protinapad, Mihael Klepač je pred gostujočim kazenskim prostorom žogo potisnil do Amadeja Maroše, ki je streljal po tleh, a je Gomis žogo ukrotil in ostalo je pri slavju Francozov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ante Šimundža: Nočemo, da bi bil Tottenham naš labodji spev

Danes nogometaše Mure ob 21. uri čaka zadnje evropsko srečanje. Na stadionu GelreDome jih …