Mura je na prvi tekmi drugega kvalifikacijskega kroga na svojem terenu gostila Ludogorec in ponovno prikazala odlično evropsko predstavo. Prvih 90 minut obračuna proti bolgarskemu prvaku se je končal brez zadetkov.


Večji del prvega polčasa obračuna v Fazaneriji je minil ob izraziti terenski premoči favoriziranih Bolgarov, ki pa v prvih 45 minut niso niti enkrat streljali v okvir vrat Matka Obradovića. Mura je v prve pol ure igre le s težavo prehajala preko svoje polovice, a je kljub temu najlepša priložnost prvega polčasa pripadla črno-belim. Tekla je 33. minuta, ko so Prekmurci izpeljali hitro akcijo, ki jo je na robu kazenskega prostora zaključil Mihael Klepač. Strel hrvaškega napadalca je naprej zadel v obrambni blok, v drugem poizkusu pa je 23-letnik po tleh meril v daljši vratarjev kot, vendar se je Kristijan Kahlina izkazal z odlično obrambo in je žogo odbil v kot. V nadaljevanju polčasa so nato nekajkrat zapretili tudi gostje, ki pa so v svojih zaključkih bili premalo natančni. Najlepšo priložnost so si priigrali tik pred odhodom na odmor, ko je Kiril Despodov z desne strani poslal oster polvisok predložek pred Obradovićeva vrata, kjer je bil osamljen Pieros Sotiriou, ki pa je iz neposredne bližine žogo slabo zadel in jo poslal nad prečko Murinih vrat.

Povsem drugače se je odvijal drugi polčas, v katerem so si Muraši priigrali številne odlične priložnosti. Že v drugi minuti nadaljevanja je Klepač prišel do strela po samostojnem prodoru, a je meril previsoko. Nekaj trenutkov kasneje je prvič na srečanju zapretil Luka Bobičanec, a je njegov močan strel po tleh Kahlina uspel odbit v kot. Po kotu je blizu zadetka bil tudi Klemen Šturm, vendar je bil z velike razdalje premalo natančen. Bolgari so v drugem delu prvič zapretili šele po uri igre, ko je Ikoke prejel dobro globinsko podajo in zadel zunanji del mreže Obradovićevih vrat. Najlepšo priložnost na srečanju smo videli šest minut pred iztekom rednega dela, ko je po desni strani prodiral Žan Karničnik, se lepo otresel čuvaja in pred gostujočimi vrati odlično zaposlil Žigo Kousa, ki je že premagal Kahlino, a je 28-letnega Hrvata rešila prečka in ostalo je pri izidu 0:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska sodniška četverica na finalu Evropske lige

Stadion Ramon Sanchez-Pizjuan v španski Sevilli bo na 138. dan leta 2022 gostil finale Evr…