Nogometaše Mure drevi čaka še zadnji kvalifikacijski obračun v letošnjem poletju. Prekmurci bodo v Gradcu lovili dva zadetka zaostanka s prve tekme in to poizkušali doseči brez prvega zvezdnika.

Strateg slovenskih prvakov Ante Šimundža je že v začetku tedna potrdil, da bo Luka Bobičanec zagotovo manjkal na povratnem obračunu v Avstriji, nekaj sivih las pa 49-letnemu strategu povzročajo tudi težave Alena Kozarja in Nika Lorbka. V črno-belem dresu bo za nastop na avstrijskem Štajerskem kandidiralo sledečih 21 nogometašev: Matko Obradović, Marko Zalokar, Lan Erjavec, Matic Maruško, Mihael Klepač, Jan Gorenc, Žan Karničnik, Žiga Kous, Kai Cipot, Klemen Šturm, Nik Lorbek, Tomi Horvat, Alen Kozar, Marko Brkić, Mitja Lotrič, Marin Karamarko, Amadej Maroša, Tio Cipot, Klemen Pucko, Žiga Škoflek in Staniša Mandić.

Mura je prvi obračun pred tednom dni začela sanjsko in že po nekaj minutah, po zadetku Žige Škofleka, prišla do vodstva, a so trikratni avstrijski prvaki v nadaljevanju zadeli trikrat ter si pred povratnim obračunom priigrali lepo prednost. Muraši so se predstavili v dobri luči, vendar so zapravili preveč lepih priložnosti, česar si na tako visokem nivoju ne bi smeli privoščiti.

“Doseči moramo dva zadetka, da izničimo zaostanek. Gremo ena po ena, gledamo kako bi bili čim boljši in tekmovalni z nasprotnikom. Popolnoma jasno je, kako je potrebno delovati v Evropi ter biti fizično in mentalno na nivoju. Teh stvari ne bomo spreminjali. Skušali se bomo prilagoditi trenutni situaciji glede poškodb in biti maksimalni,” pred dvobojem na Merkur Areni, ki na mednarodnih tekmah sprejme dobrih 15.500 gledalcev, napoveduje Šimundža.

V primeru, da Muri uspe skupni rezultat na povratnem obračunu preobrniti, potem bi Prekmurci postali drugi slovenski klub z uvrstitvijo v skupinski del evropske lige. V nasprotnem primeru se bodo v Murski Soboti morali zadovoljiti s tolažilno nagrado, in sicer z nastopi v skupinskem delu novonastale konferenčne lige.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gorenc Stanković pordečel proti vodilni ekipi španskega prvenstva, Zajc do točke proti Belgijcem

Četrtkove tekme evropske lige so minile tudi ob prisotnosti nekaterih slovenskih legionarj…