Nogometaši Celja so se odpravili v Estonijo, kjer se bodo v sredo pomerili s Floro v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.


 

Trener Damir Krznar je na seznam igralcev za nastop uvrstil 23 posameznikov. Med njimi pa ni Matka Obradovića, ki je ostal doma zaradi težav s hrbtom. Matjažu Rozmanu bosta tako v golu družbo delala dva mlada vratarja. Lovro Štubljar, ki si ga je Celje nedavno sposodilo od italijanskega prvoligaša Empolija, in 18-letni Luka Kolar, mladinski reprezentant Slovenije, ki je v pretekli sezoni igral v mladinski Eon NextGen ligi in tudi že sedel na klopi članske ekipe.

Kljub previdnemu pristopu trenerja Damirja Krznarja in visokim ocenam o nasprotniku iz Talina, je Luka Bobičanec poudaril pomembnost lastne ekipe: “Flora je resna ekipa, a tudi mi bomo imeli veliko besede pri izidu. Pripravljeni smo na vsak trenutek 180-minutnega obračuna,” je dejal izkušeni Hrvat. Pred uvodno tekmo v kvalifikacijah je Bobičanec pohvalil zahtevne priprave, ki jih je ekipa opravila: “Pripravljeni smo na prvi test in odločeni, da dosežemo zastavljene cilje. Pripravljalne tekme so eno, tekmovalne pa drugo. Hitro bomo videli, ali smo boljši kot lani.

 

Posebno pozornost pa je pritegnil Žan Karničnik, ki je s svojo odlično igro na Euru 2024 prejel več ponudb iz Evrope. Njegov agent Marcelo Simonian je razkril, da bo že ta teden sestanek o njegovi prihodnosti: “Preučila bova vse ponudbe, ki sem jih prejel od Eura 2024.” Vodstvo Celja je potrdilo zanimanje predvsem iz Nemčije, a kdorkoli bo želel pripeljati Karničnika, bo moral plačati zajetno odškodnino, ki naj bi znašala okoli 5 milijonov evrov. Celjani bodo storili vse, da zadržijo Karničnika, saj je ključen za njihove ambicije v kvalifikacijah za ligo prvakov. Trener Krznar je poudaril: “Karničnik je nenadomestljiv, vendar bomo videli, kaj prinaša prihodnost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…