V armenski prestolnici Erevanu so Celjani gostovali pri tamkajšnjem Araratu Armeniji, kjer sta se ekipi pomerili v 3. krogu kvalifikacij za uvrstitev v Evropsko ligo.


V prvem polčasu smo spremljali precej trd in taktičen dvoboj. Domači so večinoma imeli terensko premoč, vseeno pa so prvi zapretili grofje. Po dobrem pritisku na obrambno linijo in odvzeto žogo je v 3. minuti iz 20 metrov z močnim strelom poizkusil Matic Vrbanec, a je žoga za kakšen meter zgrešila vrata. Celje se je v obrambi dobro postavilo, tako da domači kljub visoki posesti (62%) niso bili pretirano nevarni. V 18. minuti so ponovno sledile minute slovenskih prvakov. Luka Kerin je žogo sprejel na robu 16-metrskega prostora, preigral branilca in sprožil naravnost v vratarja Čupića. V nadaljevanju akcije pa se je mreža domačih le zatresla. Po predložku Denisa Marandicija je z voleja, mimo čuvaja armenske mreže, sprožil Ivan Božič, a je stranski sodnik dvignil zastavico in gol ni bil priznan. V 24. minuti je drugi rumeni karton v letošnji evropski sezoni, po prekršku nad domačim branilcem Alemaom, prejel Luka Kerin in si s tem prislužil prepoved igranja v naslednjem krogu. Najlepša priložnost domačih je sledila v 25. minuti, ko je iz 25 metrov ustrelil prav Alemao, a Matjažu Rozmanu ni bilo potrebno posredovati, saj je žoga odletela daleč preko vrat. Do konca polčasa, razen nevarne globinske podaje Yoana Gouffrana v kazenski prostor, ki sta jo s skupnimi močmi ubranila in izbila Amadej Brecl in Žan Zaletel, nismo videli omembe vrednih priložnosti.

Drugi polčas se je začel nekoliko bolj odprto. Celjani so v 49. minuti izvajali šele prvi kot na tekmi, a se po njem zanje ni izcimilo nič dobrega. Žogo je na robu nasprotnega kazenskega prostora izgubil Luka Kerin, Narsingh pa je stekel v protinapad po desni strani, nevarno sprožil precej iz strani, žoga pa je zletela mimo oddaljene vratnice celjskega gola. Domači so bili v drugem delu nevarnejši kot v prvem. V 63. minuti je z leve strani podal Humanes, Martinez pa je iz približno desetih metrov z glavo streljal preko gola. Dvanajst minut kasneje so Armenci, po padcu Lime v kazenskem prostoru, zahtevali enajstmetrovko, škotski sodnik pa se zato ni zmenil. V 88. minuti se je, nekaj trenutkov po vstopu, iz dvajsetih metrov za strel odločil Jakob Novak, a je ta bil premlačen. V prvi minuti sodnikovega dodatka v drugem polčasu je bilo še nevarno pred celjskimi vrati, ko je Martinez prejel žogo deset metrov od vrat, vendar pa so njegov strel branilci blokirali. Sledili so podaljški.

V podaljšku še naprej taktični obračun, domači so bili vseskozi nevarni. V 94. in 95. minuti je imel dve podobni priložnosti napadalec Otubanjo, obakrat je prišel do strela z roba 16-metrskega prostora, a obakrat je zgrešil okvir vrat Rozmana. V 99. minuti pa akcija Celja. Iz desne strani je visoko pred vrata podal Amadej Brecl, Jakob Novak je dobro skočil, a zgrešil. Dve minuti kasneje je Gouffran iz prostega strela podal pred celjski gol, Vakulenko je skočil, podaja pa je bila nekoliko previsoka. Mitja Lotrič je v 102. minuti poizkusil s strelom iz 30 metrov, vratar Čupič pa z njim ni imel težav. Ob koncu prvega podaljška je Otubanjo podal pred vrata Celja, a je Žan Zaletel še zadnji trenutek podstavil nogo in Lima v sredini ni prišel do žoge.

Zgodba se je nadaljevala v podobnem stilu. V 111. minuti pa odločilen trenutek na tekmi. Po pritisku Ararata je ob kotni zastavici žogo zapravil Filip Dangubič, vzel jo je Otubanjo in podal v sredino iz leve, nato pa je Vakulenko dobil še zavrnjeno žogo iz desne strani ter zabil zadetek za Armence, ki so povedli z 1:0. Do konca smo spremljali napade Celjanov, ki pa niso obrodili sadov.

Ararat Armenija se bo torej v naslednjem krogu kvalifikacij naslednji četrtek doma pomeril s Crveno Zvezdo.

  • Kek: Čestitke fantom

    Slovenija še ostaja živa in ima sedaj pred torkovo tekmo na Švedskem vse niti v svojih rok…
  • Bijol: ”Fuzbal” ti ponavadi vrne

    Slovenija je včeraj s fantastično predstavo pred polnimi Stožicami premagala reprezentanco…
  • Slovenci visoko premagali Moldavce

    Po stari celini te dni potekajo kvalifikacijski turnirji reprezentanc do 19. leta starosti…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zgrešena enajstmetrovka Horvata brez posledic, Sturm skupinski del začel z zmago

Graški Sturm je odlično začel skupinski del Uefine evropske lige, saj je na domačem terenu…