Trener Maribora, Ante Šimundža, se za uvod v evropsko sezono vrača v Bolgarijo, kjer je pred kratkim vodil Ludogorec. Maribor se bo v prvem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo pomeril z bolgarskim prvakom Botev Plovdiv. Ekipa iz Plovdiva je v zadnjem času postala resen konkurent najboljšim bolgarskim klubom. Ante Šimundža se pred to tekmo sooča z zanimivo situacijo, saj se bo pomeril proti ekipi, ki jo dobro pozna, a se je v zadnjem letu precej spremenila.


 

Odkar sem zapustil Bolgarijo, se je Botev precej spremenil. Zamenjali so trenerja in polovico igralcev. Poznam jih, a hkrati ne. Njihova mentaliteta pa je ostala enaka, z novim stadionom so dobili dodatno energijo,” je povedal Šimundža. Dodal je, da gre za zahtevnega nasprotnika, ki želi biti konkurenčen in pragmatičen, kar so že dokazali v pokalnem tekmovanju, ko so premagali CSKA in Ludogorec. Pred odhodom v Bolgarijo je Šimundža na treningu znova pozdravil Josipa Iličića, ki je po petdnevnem počitku pripravljen na novo sezono. “Jojo je vedno dobro razpoložen. Spočil je glavo in zdaj začel trenirati,” je dodal trener Maribora. Kljub težavam z Blažem Vrhovcem, ki ga pesti poškodba kolka, je Šimundža prepričan, da je ekipa pripravljena na nove izzive.

 

Maribor bo svojo prvo tekmo odigral v četrtek ob 20. uri, povratna tekma pa bo naslednji teden. Šimundža pred tekmo ostaja optimističen in verjame v uspeh svoje ekipe, saj meni, da so dobro pripravljeni in zreli za napredovanje v naslednji krog.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…