Slovenska futsal reprezentanca je včeraj v hrvaškem Novigradu odigrala prijateljsko tekmo proti selekciji ZDA, ki se je izkazala za neenakovrednega nasprotnika, saj so morali Američani na koncu priznati poraz z 8:1.


Tekma je varovancem selektorja Andreja Dobovičnika služila predvsem kot priprava na bližajoče se evropsko prvenstvo v Srbiji (prvo tekmo bodo tam odigrali 2. februarja), vendar pa je bilo zaradi slabega odpora nasprotnika težko preizkušati nekatere elemente v igri. Kljub vsemu pa so Slovenci prikazali dobro formo in pristop na visoki ravni, kar je zagotovo spodbudno pred nastopom na prvenstvu stare celine.

Tekmo so slovenski asi sicer začeli silovito in z zadetkoma R. Mordeja in Vrhovca že v drugi minuti povedli z 2:0 in hitro je postalo jasno, da Američani na igrišču niso imeli konkurenčne zasedbe. Do polčasa sta se med strelce vpisala še Kroflič in Sovdat, ob Vrhovčevem hattricku je do odmora za hrbtom ameriškega vratarja žoga pristala kar šestkrat. Tolažilni zadetek je gostom z dežele, kjer je ameriški nogomet še vedno mnogo bolj priljubljen od evropskega , uspelo zabiti po napaki slovenskih izbrancev v igri z vratarjem. Drugi del ni ponudil drugačne slike – naši fantje so gospodarili na igrišču in niti za trenutek vajeti igre niso prepustili nasprotnikom. Dobovičnik je priložnost za igro namenil skoraj vsem igralcem.

SLOVENIJA 8:1 ZDA
R. Mordej (1′), Vrhovec (2′, 8′, 17′), Kroflič (6′), Sovdat (12′), Čujec (22′), Fetić (29′); Stauffer (19′)

Andrej Dobovičnik, selektor slovenske reprezentance: “Glede na to, da fantje niso v tekmovalnem ciklusu, sta ti dve tekmi priložnost, da dobijo tekmovalni občutek. Želja je bila prisotna, bilo pa je še veliko tehničnih napak, a imamo v sredo novo tekmo, v kateri jih bomo poskusili popraviti. Na nek način bomo kljub minimalnim pripravam, predvsem glede na ostale ekipe, skušali sestaviti našo igro in se prikazati v dobri luči. Zaenkrat smo dobili nekaj informacij, ki smo jih v tej tekmi pričakovali. Zatajili smo edino v igri z vratarjem, ampak ne po naši krivdi. Američani namreč niso na nivoju, da bi mi lahko uigravali igro pet na štiri. Zelo pa sem vesel, da so tudi nestandardni igralci dobili svojo minutažo, ki jim jo bom ponudil tudi v sredo.”

Keith Tozer, selektor ameriške reprezentance: “Slovenija je zelo dobro moštvo, tehnično gledano je to ena izmed najboljših ekip, kar sem jih videl, pa sem v tem športu več kot 20 let. Imajo odličnega trenerja, disciplino, vratarja, odlično se gibljejo, streljajo lahko od povsod, dobri so iz prekinitev … Danes smo igrali z res dobro ekipo. Slišali smo, da so dobri, videli smo posnetke, danes pa to doživeli še v živo. Pred temi pripravami smo bili na turnirjih v Kostariki, kjer so bila dobra moštva, a Slovenija ima res kvaliteto. Je pa igranje takšnih tekem za nas samo pozitivno, saj vidimo, kje smo in se skušamo nekaj naučiti.”

Avtorica: P. B.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…