V ljubljanskih Stožicah se bosta za nove točke v Prvi ligi Telekom Slovenije pomerila Olimpija in gostje iz Krškega. Prvi letošnji dovoboj v drugem krogu se je končal z delitvijo točk in brez zadetkov.


Aktualni prvaki bodo še tretjo zaporedno prvenstveno srečanje odigrali na domači zelenici, zmagoviti niz pa je med tednom prekinila Gorica. Kljub temu so v taboru zeleno-belih zadovoljni, predvsem z odzivom nogometašev po zaostanku na četrtkovem srečanju z Gorico: “Veliko prostora za napredek. Dela se ne da opraviti čez noč. Čaka nas še kar nekaj treningov in tekem, da bomo na želenem nivoju, smo pa vsekakor iz dneva v dan bližje. Proti Gorici smo dokazali, da lahko stopnjujemo ritem igre skozi tekmo, kar je zelo pozitivna stvar,” je dejal avstrijski trener na klopi Ljubljančanov, Zoran Barišić. Olimpija po tretjem remiju v sezoni, kot drugouvrščena za Mariborom znova zaostaja šest točk.

Krčani ne najdejo poti iz rezultatske krize, saj so na preteklih štirih srečanjih utrpeli poraze, na zadnjem srečanju so jih na Štadionu Matije Gubca z 0:4 premagali Domžalčani. Po porazu v uvodu sezone, so zeleni iz Krškega nanizali pet tekem brez poraza, nato pa so sledili že prej omenjeni porazi. Nuklearci sicer kažejo všečno igro in v nekaterih dvobojih vodijo ritem igre, a še naprej ostajajo neučinkoviti v napadu. Kljub izkušenemu napadalnem dvojcu, napad sta okrepila Dalibor Volaš in Ante Vukušić, varovanci Alena Šćulca ostajajo pri vsega štirih doseženih zadetkih. 

Nazadnje so Krčani v Stožicah slavili ob koncu sezone 2015/16, rezultat je bil 0:1. Lahko Krško prekine niz porazov in znova premaga Olimpijo?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …