V 85. letu starosti se je poslovil Mahmut ‘Šoja’ Kapidžić, nekdanji nogometaš, vodja inštruktorske službe, selektor in koordinator mlajših selekcij.


Mahmut Kapidžić je nogometno kariero pričel v svoji domovini pri sarajevskemu Željezničarju. Leta 1963 je nato branilec prestopil v Olimpijo iz Ljubljane, kjer je navijače razveseljeval 8 let. V tem času je za Ljubljančane odigral 159 tekem in dosegel 10 zadetkov. Vmes se je sicer odpravil na leto dolgo pustolovščino k belgijskemu Beringenu. Nogometno igralsko kariero je zaključil pri Mercatorju (danes Svoboda Ljubljana), ki je tedaj nastopal v 2. jugoslovanski zvezni ligi.

Za tem se je pri klubu iz Viča podal v trenerske vode, kasneje pa je deloval tudi v slovenski nogometni zvezi. Tam je bil aktiven kot selektor in koordinator mlajših selekcij. Med drugim je s kadetsko reprezentanco Slovenije leta 1997 tudi nastopil na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

“V času svoje aktivne vloge na Nogometni zvezi Slovenije je pripomogel k vzgoji in razvoju številnih slovenskih reprezentantov, vsa leta pa je bil Kapidžić aktiven tudi v Zvezi nogometnih trenerjev Slovenije, kjer je bil do smrti član sveta zaslužnih trenerjev,” so še zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Simon Valant
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…