Včeraj se je na Brdu pri Kranju slovenska članska futsal reprezentanca še zadnjič pred odhodom na evropsko prvenstvo na novinarski konferenci predstavila sedmi sili, pred katero je selektor Andrej Dobovičnik razkril tudi seznam igralcev, ki jih bo popeljal na prvenstvo v Srbijo.


Na slednjem sprememb ni, vodja slovenskih izbrancev že nekaj časa zaupa istim obrazom, kar šteje tudi za prednost ekipe, ki bo skušala ponoviti rezultat z zadnjega prvenstva Stare celine na Madžarskem, ko je reprezentanca dosegla zgodovinsko uvrstitev med osem najboljših moštev. Ekipa se bo zbrala že danes, ko se bo odpravila na Obalo, fantje pa bodo tam do srede opravili štiri treninge ter odigrali dve prijateljski tekmi z reprezentanco ZDA. V prvi se bodo varovanci selektorja Dobovičnika v ponedeljek pomerili v Novigradu, dva dneva kasneje se bosta reprezentanci udarili še v Kopru.

Cilj v Srbiji bo preboj v četrtfinale, kar pa bo glede na tekmece v skupini vse prej kot lahka naloga. Slovenijo sicer drugega februarja čaka atraktivna uvodna tekma prvenstva proti domačinom, četrtega bodo nasprotniki naših Portugalci. Obe moštvi sta rangirani višje od varovancev selektorja Dobovičnika, tako da po njegovih besedah “nepreboj v nadaljnje tekmovanje ne bi bil neuspeh, si pa četrtfinale zagotovo postavljamo kot cilj. Igramo srčno, borbeno in zato so pričakovanja velika. Žreb nam sicer ni bil ravno naklonjen, ampak to ne igra vloge. Po izjavah svojih fantov in mnenju strokovnega vodstva bo prva tekma odločilna in zato bomo naredili vse, da se že tam pokažemo v pravi luči.”

Osredkar, Čujec in soigralci bodo skušali ponoviti uspeh z zadnjega prvenstva. (Foto: Jure Banfi)
Osredkar, Čujec in soigralci bodo skušali ponoviti uspeh z zadnjega prvenstva. (Foto: Jure Banfi)

Podobno menita tudi gonilna stroja ekipe, kapetan Igor Osredkar in Kristjan Čujec. Slednji meni, da je za uspeh potrebno zaupati vase: “Igrati moramo našo prepoznavno igro, brez filozofiranja. Samo s trdo igro in borbo bomo kaj naredili.” Osredkar si prav tako želi uvrstitev med osem najboljših reprezentanc, hkrati pa je opozoril na dejstvo, da večina naših fantov za razliko od ostalih ekip futsal igra na amaterski ravni: “Reprezentanca je kvalitetna in tega se zavedamo. Skupina je težka in kljub temu da smo amaterji, se zelo dobro borimo s prvokategorniki. Moja pričakovanja so, da se iz skupine uvrstimo v nadaljnje boje, potem pa bomo videli, kako bo naprej.” Je možno upati tudi na kaj več? “Sanjati ni nikoli greh. Sam osebno sem zmagovalec po duši, sem samozavesten. Moramo iti korak za korakom in če se določene stvari poklopijo, zakaj pa ne? Mogoče je to naše leto, da pridemo do konca. Nihče ni nepremagljiv.«

Po omenjenem zboru v slovenski Istri bodo fantje dva dneva preživeli v domačem okolju. V soboto jih zadnji skupni trening v domovini čaka še v Podčetrtku, od koder se bodo v nedeljo v jutranjih urah odpravili v Srbijo, novim zmagam naproti.

Seznam igralcev:
Matej Fideršek (PROEN X Maribor), Alen Fetić (PROEN X Maribor), Damir Puškar (PROEN X Maribor), Uroš Kroflič (Dobovec Pivovarna Kozel), Alen Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Jaka Sovdat (KMN Oplast Kobarid), Igor Bratić (KMN Oplast Kobarid), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Gašper Vrhovec (FC Litija), Igor Osredkar (Nacional Zagreb, HRV), Kristjan Čujec (Nacional, HRV), Tilen Štendler (Adriatica, ITA), Nejc Hozjan (Montesilvano, ITA).

Avtorica: P.B.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Prleki še naprej stoodstotni, prvi zmagi za Kobaridčane in Vrhničane

Po tretjem krogu 1. SFL na vrhu še naprej kraljuje Meteorplast Šic bar, ki je edina ekipa …