NK Maribor v Sloveniji velja za enega najprepoznavnejših ‘brandov’, zato klub svoj vpliv izkorišča tudi v humanitarne namene. Potem ko so v preteklosti že organizirali krvodajalske akcije, so tokrat šli še korak dalje in v sodelovanju z Zavodom RS za presaditve organov in tkiv organizirali veliko humanitarno akcijo.


Namen akcije z naslovom ‘Vijol’čna je ljubezen večna’, je navijače vijoličastih spodbuditi k večjemu darovanju organov, saj naj bi bilo trenutno registriranih darovalcev le 1,5 odstotka vseh prebivalcev Slovenije. Vsi, ki imate željo pristopiti k akciji in darovati svoje organe, to lahko storite pri promotorkah NK Maribor, ki jih v času Festivala Lent najdete na prizorišču in pred pričetkom posameznih tekem na južni ploščadi Ljudskega vrta ali ob posebej določenih terminih v prostorih Ljudskega vrta. Več informacij o akciji pa najdete tukaj.

K akciji je danes dopoldne kot eden izmed prvih pristopil tudi mariborski župan Andrej Fištravec in v prostorih Mestne občine podpisal pristopno izjavo za darovanje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani do remija na Rujevici

Tudi v Celju so prost vikend zaradi reprezentančne pavze izkoristili za pripravljalno tekm…